Gündem

CHP'li Altay: TÜİK milletin sofrasındaki ekmeği alenen çalmıştır

07 Haziran 2022 22:23

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, TBMM'de yaptığı konuşmada, enflasyon rakamları üzerinden TÜİK'i eleştirdi. Altay, "Temmuz ayında millet gerçek enflasyonla bağlantılı bir maaş zam farkı alamayacak. TÜİK milletin sofrasındaki ekmeğe göz dikmiştir. Milletin sofrasındaki ekmeği alenen çalmıştır" dedi.

Cumhuriyet'in haberine göre, TBMM’de yaptığı konuşmada TÜİK yetkililerini hedef alan CHP'li Altay, şu ifadeleri kullandı:

"TÜİK’in etkisiz yetkilileri, yetkisiz etkilileri milletin sofrasından elinizi çekin. Sizin açıkladığınız yanlış rakamlardan sebep, Temmuz ayında millet gerçek enflasyonla bağlantılı bir maaş zam farkı alamayacak. Bu vebaldir, bu ah almaktır.

 Bu milletin sofrasından ekmek çalmaktır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden ilan ediyorum. TÜİK milletin sofrasındaki ekmeğe göz dikmiştir. Milletin sofrasındaki ekmeği alenen çalmıştır.”


Cumhuriyet'in haberine göre, TBMM’de yaptığı konuşmada TÜİK yetkililerini hedef alan CHP'li Altay, şu ifadeleri kullandı:

"TÜİK’in etkisiz yetkilileri, yetkisiz etkilileri milletin sofrasından elinizi çekin. Sizin açıkladığınız yanlış rakamlardan sebep, Temmuz ayında millet gerçek enflasyonla bağlantılı bir maaş zam farkı alamayacak. Bu vebaldir, bu ah almaktır.

Bu milletin sofrasından ekmek çalmaktır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden ilan ediyorum. TÜİK milletin sofrasındaki ekmeğe göz dikmiştir. Milletin sofrasındaki ekmeği alenen çalmıştır.”" />