Koronavirüs

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun: Başkan Muhittin Böcek'in bilinci yerinde

Böcek'in yoğun bakımdaki tedavisi devam ediyor

30 Eylül 2020 13:39

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in sağlık durumuna ilişkin son bilgileri paylaştı. Torun, Böcek'in sağlık durumunun yakından takip edildiğini ve bilincinin yerine olduğunu açıkladı. 

Torun, Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde yeni tip Koronavirüs tanısıyla tedavi gören Böcek'i ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Torun, "Bir tık daha iyi durumda ve süreç yakından takip ediliyor. Her şey kontrol altında ve tedavide herhangi eksiklik yok. Sağlığı belli periyotta iyileşme yönünde devam ediyor. Bilinci yerinde. Tepki veriyor, konuşulanı anlıyor. Yoğun bakımda olması gerekir süreç devam ediyor." dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sosyal medya hesabından 17 Ağustos'ta yaptığı paylaşımla Covid-19 test sonucunun pozitif çıktığını duyurmuş, herkese maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyması için uyarıda bulunmuştu. Test sonucunun pozitif çıkması üzerine hastanede takibi yapılan Başkan Böcek, sağlık durumu kötüleşince 7 Eylül'de yoğun bakım ünitesine alınmış, 24 Eylül'de de Akdeniz Üniversitesi Hastanesine sevk edilmişti.

Akciğerlerindeki rahatsızlık nedeniyle solunum kaslarında sorun oluşan Böcek'e daha iyi nefes alabilmesi için trakeostomi (nefes borusuna delik açılması) uygulanmıştı.