Gündem

CHP'den, "Bu vatanı Türkiye düşmanları ile işbirliği yapanlara sandıkta teslim etmeyiz" diyen SADAT yöneticisine tepki: Darbe mi yapacaksın, katliam mı yapacaksın?

"Seçime karşı terör eylemine girişirseniz, bu millet ve devlet başınızı ezer!"

SADAT yöneticisi Ersan Ergür

27 Mayıs 2022 11:21

CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, "Bu vatanı Türkiye düşmanları ile işbirliği yapanlara sandıkta teslim etmeyiz" paylaşımını silen SADAT yöneticisi Ersan Ergür'e "Darbe mi yapacaksın, katliam mı yapacaksın?" diye sordu. 

Erdem Twitter hesabından Ergür'e ilişkin olarak, "Şahıs SADAT kurucusudur. Darbe imasında bulunmuştur. Resmi seçim sonuçlarını tanımayacakmış… Kayıtlara geçsin. SADAT kurucusu Ersan, hayırdır? Darbe mi yapacaksın? Katliam mı yapacaksın? Tedhiş mi organize edeceksin? Sana bir şey söyleyeyim mi, Anayasal hukukun esası olan seçim sonuçlarını tanıyacaksın. Ve seçimde. Hemen sonra, bu sözlerinin hesabını bağımsız Türk mahkemelerine vereceksin." ifadesini kullandı. 

Erdem paylaşımlarını şöyle sürdürdü:

"Sadat kurucusu Ersan Ergür, darbe planınız mı var? Yoksa seçim geçesi; resmi sonuçları tanımayarak tedhiş mi planlıyorsunuz? Gözümüz üstünüzde! Demokrasi içinde, seçimleri tanımamak darbeciliktir. Seçime karşı terör eylemine girişirseniz, bu millet ve devlet başınızı ezer!"

Ne olmuştu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "terörist yetiştiriyorlar" dediği ve seçim güvenliği konusunda işaret ettiği Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. (SADAT) yöneticisi Ersan Ergür, "Bu vatanı Türkiye düşmanları ile işbirliği yapanlara sandıkta teslim etmeyiz..." ifadelerine ilişkin olarak açıklama yaptı. 

Ergür, yaptığı ilk paylaşımında "Bu vatan kanla alındı, kanla savunuluyor. Bu vatanı Türkiye düşmanları ile işbirliği yapanlara sandıkta teslim etmeyiz... Etmeyeceğiz! Vatan sağ olsun..." ifadelerini kullandı. SADAT yöneticisi, gelen tepkilerin ardından bu mesajını sildi.

Ergür şu açıklamayı yaptı:

"Böyle bir niyetimiz olduğuna dair iftiraya uğramış ve bunu şiddetle reddetmişken vazgeçip bir tweetle güya iddiaları haklı çıkarmaya karar verdim öyle mi? Eğer öyleyse neden sileyim? Kastım milletin ferasetiyle sandıkta bana göre yanlış olacak bir seçim yapmayacağına inancımdı."

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu: SADAT terörist yetiştiren bir kuruluştur, seçimin güvenliğini sarsacak bir şey olursa sorumlusu SADAT'tır ve Saray'dır

TIKLAYIN - SADAT ve ASSAM yöneticisi Ersan Ergür önce yazdı sonra sildi: Sandıkta teslim etmeyiz!

TIKLAYIN | A’dan Z’ye tartışmaların odağındaki şirket SADAT

TIKLAYIN | "Bu vatanı Türkiye düşmanları ile işbirliği yapanlara sandıkta teslim etmeyiz" diyen SADAT yöneticisinden yeni açıklama