Gündem

CHP, Çubuk Başsavcısı için HSK'ya başvuracak

Başsavcılık, aralarında Kılıçdaroğlu'na yumruk atan Osman Sarıgün'ün de olduğu 9 zanlıyı serbest bırakmıştı

30 Nisan 2019 16:47

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik linç girişimi sonrası gözaltına alınan isimlerin serbest bırakılması nedeniyle Çubuk Cumhuriyet Başsavcısı hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) suç duyurusunda bulunulacak.

Gazete Duvar'ın haberine göre, Kılıçdaroğlu'na yumruk atan Osman Sarıgün başta olmak üzere gözaltına alınan 9 zanlı serbest bırakılmıştı. Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na a yönelik linç girişimini yapanların, öldürme kastıyla hareket eden meczupların, evin yakılması için tahrikte bulunup ‘evi yakın diye haykıranların’ ve ‘öldürün’ diye bağıranların tutuklamaya sevklerinin bile yapılmamış olması, Cumhuriyet Başsavcısı’nın tarafsız olmadığı, nesnel davranmadığı ve daha ötesi siyasilerin baskısı altında bulunduğu düşüncesini ortaya çıkarmıştır. Bu nedenlerden ötürü görevinin gereklerini yapmadığını düşündüğümüz Çubuk Cumhuriyet Başsavcısı hakkında görevi kötüye kullanma suçundan soruşturma başlatılmasını ve disiplin işlemi yapılmasını sağlamak üzere Hakimler ve Savcılar Kuruluna başvuru yapacağız."