Gündem

CHP, bina görevlilerinin sosyal ve özlük haklarıyla ilgili kitapçık hazırladı

"Kapıcılarımızın ne yazık ki hak ve sorumlulukları çoğunlukla bilinmemektedir"

14 Ekim 2019 09:38

CHP tüm Türkiye genelinde dağıtılmak üzere bina görevlilerinin sosyal ve özlük haklarıyla ilgili bilgileri içeren bir kitapçık hazırladı. Seçimden önce kapıcılarla bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kitapçıktaki sunuş yazısında sanatçı Kemal Sunal’ın “Kapıcılar Kralı” filmine atıf yapması dikkat çekti.
 
Cumhuriyet'ten Mustafa Lıcalı'nın haberine göre, CHP Halkla İlişkiler Genel Başkan Yardımcılığı tarafından Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla “Bina Görevlileri El Kitabı” adlı kitapçık ile “Bina Görevlileri İçin 25 Soru 25 Cevap” adlı broşür hazırlandı. Söz konusu kitapçık ve broşür tüm Türkiye genelinde dağıtılması için 81 il başkanlığına gönderildi.

Bina görevlilerinin özlük hakları ile çeşitli yasalarda bina görevlileri hakkındaki düzenlemelerle ilgili detaylı bilgilere yer verilen kitapçıkta, Kılıçdaroğlu şunları dile getirdi:

“Öyle ki bu meslek grubu televizyon dizilerine, filmlerine bile konu olmuştur. Öyle ki aranızda usta oyuncu Kemal Sunal’ın ‘Kapıcılar Kralı’ filmini izlemeyen yoktur. Ancak sabahları, daha biz uyanmadan ekmeğimizi, gazetemizi bize getiren, apartmanımızı temizleyen, bahçemizi sulayan, gece gündüz bizlere hizmet veren bina görevlilerimiz, diğer adlarıyla kapıcılarımızın ne yazık ki hak ve sorumlulukları çoğunlukla bilinmemektedir.”