Gündem

Cem Küçük: Başkan Erdoğan TÜSİAD'a gerekeni söyledi, ağızlarını bile açamadılar, hepsi kafasını kuma gömdü

"TÜSİAD'ın eskiden gücü vardı. Şimdi sadece parası var, gücü hiç yok!"

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan (büyük fotoğraf)

17 Haziran 2022 09:34

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, TÜSİAD'ın zengin ve kendi çıkarlarını koruyan iş insanları derneği olduğunu iddia ederek, "1970’lerde istediklerini yapmadı diye Başbakan Ecevit’i gazete ilanlarıyla düşürmek istemişlerdi. Turgut Özal iktidara geldiğinde askere koşup şikâyet eden bunlardı.

Hepsi zengin olan bu iş insanları topluluğu bu milletin sırtından milyarlar kazandılar ama zor zamanlarda hiç riske girmediler. Başarılı her askerî darbeyi desteklediler. İstediklerini aldıkları hükûmetleri kolladılar. İstedikleri olmadığında perde arkasında her türlü alavereyi çevirdiler..." diye yazdı.

"TÜSİAD'ın eskiden gücü vardı. Şimdi sadece parası var, gücü hiç yok!" diyen Küçük, "Başkan Erdoğan onlara gerekeni söyledi. Ağızlarını bile açamadılar. Hepsi kafasını kuma gömdü.

Şöyle faizler yüzde 60 olsa, bunlar da faizden büyük paralar kazansalar ağızlarını açarlar mıydı acaba? Dertleri eskiden olduğu gibi faizden para kazanmamaları. Gecelik yüzde 7500 faiz aldıkları günleri özlüyorlar. O devirler geçti. TÜSİAD belki öz eleştiri yapar; ama hiç sanmıyorum..." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...

TIKLAYIN | Erdoğan'dan TÜSİAD Başkanı Turan'a: Sen daha çıraksın, haddini bil!