Dünya

Çeçen lider Kadirov: Rusya, Ukrayna'daki harekât hızlanacak

03 Haziran 2022 15:13

T24 Dış Haberler

Rusya'nın federal bölgelerinden Çeçenistan'ın tartışmalı lideri Ramazan Kadirov, bugün itibariyle 100. gününde olan Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin yapılacak taktik değişikliklerle hızlanacağını iddia etti. 

Cuma günü açıklamalarda bulunan Kadirov, perşembe günü yaptıkları görüşmelerde Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun taktikleri geliştirme planlarını anlattığını belirtti.

Telegram kanalından yaptığı paylaşımda Kadirov, "Bu önlemler saldırı manevralarının etkisini artıracak; bu sayede özel operasyon hızlanacak" ifadelerini kullandı. 

Kadirov, ne tür taktik değişiklikleri yapıldığı konusunda detay paylaşmazken; Rusya Savunma Bakanlığı günlük brifinginde bu konuyla ilgili bir doğrulama yapmadı.

Kendini sıklıkla 'Putin'in neferi' olarak nitelendiren Kadirov, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasından bu yana sıklıkla konuyla ilgili Kremlin'i destekleyen açıklamalarda bulundu.

Rusya, 1991'de Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin dağılmasının ardından Çeçenistan'daki ayrılıkçılarla iki savaş yaptı. Moskova, savaşlardan sonra bölgenin tekrar inşası için bölgeye çok fazla para akıttı ve Kadirov'a daha fazla otonomi verdi.