Dünya

Canlı yayın tartışmalarının ardından yapılan anketlerde Biden liderliği korumayı başardı

ABC bu sonuçlara göre Biden'ın adaylığının "kesin" olmadığını vurguladı

04 Temmuz 2019 15:42

T24 Dış haberler

Eski ABD başkan yardımcısı Joe Biden, geçen hafta yapılan canlı yayın tartışmalarında diğer Demokrat Parti aday adaylarının kendisine yüklenmesine rağmen anketlerde ilk sırada kaldı.

Washington Post ve ABC tarafından yapılan ankete göre seçmenlerin yüzde 21'i Biden'ı Demokrat Parti'nin 2020 adayı olarak görmek istiyor. Biden'ı yüzde 13 ile Vermont Senatörü Bernie Sanders takip ederken üçüncü sırayı yüzde 7 ile Harris ve Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren paylaştı. Ankete katılanların yüzde 3'ü South Bend Belediye Başkanı Pete Buttigieg'i aday olarak görmek istediğini belirtirken diğer aday adaylarının hepsi yüzde bir veya altında kaldı. 2018 ara seçimlerinde büyük başarı kazanan ve Cumhuriyetçilerin Teksas'taki kalelerinden birini almaya çok yaklaşan Beto O'Rourke, anketlerde beklenenin çok altında kaldı. 

Canlı yayın tartışmalarındaki performansı birçok kişinin beğenisini toplayan Harris, anketlerde de bir yükseliş göstermeyi başardı. 

ABC bu sonuçlara göre Biden'ın adaylığının "kesin" olmadığını vurguladı.

Aday adaylığını açıkladığından beri Demokrat Parti'nin 2020 başkan adayını belirleyecek ön seçimler için yapılan anketlerde büyük farkla birinci sırada çıkan Biden'a bir başka aday adayı Senatör Kamala Harris, geçmişte ayrımcı senatörlerle iş birliği yaptığı gerekçesiyle tepki göstermişti.