Spor

Gomis attı, Galatasaray tek golle kazandı

19 Ağustos 2022 20:53

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in yeni ekibi Ümraniyespor'u, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada Bafetimbi Gomis'in 87. dakikada attığı golle 1-0 mağlup etti. 

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Ümraniyespor ile deplasmanda karşılaştı. Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan maçı hakem Ali Şansalan yönetti. Mücadele beIN Sports’tan canlı yayınlandı.

Galatasaray ilk yarıda kötü bir performans sergilerken; savunma dörtlüsü, Ümraniyespor maçının ilk yarısında toplam 26 top kaybetti. Rakip kaleye gitmekte zorlanan Sarı Kırmızılılar, ikinci yarıda tehlikeler yarattı. 77. dakikada oyuna giren Bafetimbi Gomis, 87. dakikada ağları havalandırdı ve takımına üç puanı getirdi. 

2 maç, 2 gol, 6 puan: Gomis

Galatasaray'in birinci haftada Antalyaspor'u yendiği haftada yine sonradan oyuna giren ve 90. dakikada golünü atan Gomis, Sarı Kırmızılılar'a üç haftada iki galibiyet getirdi. Sol kanattan Patrick van Aanholt, Gomis'e pasını gönderdi. Fransız golcü topu önüne alıp şutunu attı ve Galatasaray'ı rakibi karşısında 1-0 öne geçirdi. 77. dakikada oyuna giren Gomis, 87.dakikada topu ağlarla buluşturdu. Galatasaray bu galibiyetle puanını 6 yaptı. 

İlk 11'ler

Ümraniyespor: Serkan Kırıntılı, Serkan Göksu, Allyson, Tomi, Ermir, Oğuz, Mrsic, Durel, Onur, Alex, Adel

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim, Van Aanholt, Torreira, Oliveira, Emre Akbaba, Yunus, Kerem, Seferovic

Torreira ilk kez ilk 11'de

Galatasaray'ın yeni transferi Lucas Torreira, ilk kez bir lig maçına ilk 11'de çıktı. Sarı-kırmızılı kulübün İngiltere'nin Arsenal takımından transfer ettiği Uruguaylı orta saha oyuncusu, ilk kez geçen haftaki Giresunspor mücadelesinde forma giydi. Karadeniz temsilcisine karşı sonradan oyuna dahil olan Torreira, Ümraniyespor mücadelesiyle ilk kez 11'e girdi.

Omar ve Emin kadroda

Galatasaray'da sakatlıkları geçen savunma oyuncuları Omar Elabdellaoui ile Emin Bayram maç kadrosuna alındı. Sezon öncesi kampında sakatlanan stoper Emin Bayram ile sakatlığı nedeniyle sezonun ilk 2 maçını kaçıran Norveçli sağ bek yedek kulübesinde görev bekledi.

Sarı-kırmızılılarda sakatlığı bulunan Leo Dubois ile Fredrik Midtsjö'nün yanı sıra Christian Luyindama, Ömer Bayram, Taylan Antalyalı, Oğulcan Çağlayan, Metehan Baltacı ve Hamza Akman'a 21 kişilik müsabaka kadrosunda yer verilmedi.

10 binin üzerinde Galatasaray taraftarı tribünde

Galatasaray'ın konuk takım olarak mücadele ettiği karşılaşmayı 10 binin üzerinde sarı-kırmızılı taraftar tribünden izledi. Ev sahibi kulüp Ümraniyespor, sarı-kırmızılı taraftarlar için yaklaşık 75 bin kişilik stat kapasitesinin yüzde 30'u kadar yer ayırdı. Satışa sunulan yaklaşık 25 bin misafir takım taraftarı biletinin 10 bine yakını taraftarlar tarafından alındı.

ÜMRANİYESPOR-GALATASARAY MAÇINDAN DAKİKALAR

4. dakikada Glumac'ın büyük hatasında ceza sahası yayının solunda topu kapan Seferovic, kaleci Serkan Kırıntılı ile karşı karşıya kaldı. İsviçreli golcü, şut çekmek yerine sağındaki Emre Akbaba'ya pasını vermek istedi. Ancak meşin yuvarlak Emre ile buluşmayınca sarı-kırmızılı ekip mutlak bir golden oldu.

6. dakikada sağ kanatta topla buluşarak ceza sahasına sokulan Onur Ayık, hem önünü açtı hem de açısını düzeltti. Bu futbolcunun sol ayağıyla çıkardığı sert şutta meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

12. dakikada hızlı gelişen Galatasaray atağında Boey'un pasını alan Oliveira bekletmeden meşin yuvarlağı topuğuyla ceza sahasına çevirdi. Seferovic'in kontrol edemediği top ceza sahası içi sol çaprazdaki Kerem Aktürkoğlu'nun önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda araya giren savunma meşin yuvarlağı kornere attı.

19. dakikada Mrsic'in sağdan ceza sahasına yerden gönderdiği pasta penaltı noktası gerisinde uygun durumda vuran Del Valle, meşin yuvarlağı farklı şekilde auta gönderdi.

25. dakikada Yunus Akgün'ün ceza sahası dışından plase vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı.

28. dakikada Oliveira'nın ceza sahası dışından şutunda kaleci Serkan sağına yatarak topu iki hamlede kontrol etti.

Müsabakanın devre arasına golsüz eşitlikle girildi.

Bu sezon oynadığı üç Süper Lig maçının da ilk yarılarında gol atamayan Galatasaray, bu süreçte çektiği 23 şutun yedisinde isabet bulabildi.

İKİNCİ YARI

46. dakikada ikinci yarı oyuna giren Mertens'in bıraktığı topu Kerem Aktürkoğlu penaltı noktasının hemen gerisine bıraktı.  Yunus Akgün topu durdurun vuruşunu yaptı, meşin yuvarlak üstten auta gitti. 

50. dakikada Galatasaray gole yaklaştı. Kerem Aktürkoğlu'nun ceza sahası sol ön çizgisi yakınından altıpas sağ çizgisi üzerine ortasında, defansın arkasına sarkan Seferovic gelişine vurdu. Direkten dönen topu Boşnak asıllı İsviçreli oyuncu, bir kez daha tamamlamak istedi. Meşin yuvarlak bu kez auta gitti. 

53. dakikada Sacha Boey, ceza sahası dışından sert vurdu. Kaleci Serkan Kırıntılı topu son anda kornere gönderdi ve golü önledi. 

63. dakikada Kerem Aktürkoğlu, kaleyi cepheden gören bir noktada yerde kaldı. Serbest vuruş için topun başına geçen Oliveira'nın vuruşunda kaleci Serkan Kırıntılı topu kontrol etti. 

69. dakikada Abdülkerim'in hatasıanda Geraldo topu papıp ceza sahasına hareketlenen Bettaieb'e bıraktı. Bu oyuncu kaleci Muslera'ya rağmen topu ağlarla buluşturdu, ancak yan hakem ofsaytı tespit etti. 

GOL: GOMIS 

86. dakikada Galatasaray'ın golü geldi. Bafetimbi Gomis, ceza yayı yakınında buluştuğu topu bekletmeden sert bir şutla kaleye gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.