Gündem

Anadolu'nun yüzlerce gencine nitelikli eğitim fırsatı

Koç Üniversitesi Kurumsal İlişkiler Direktörü Zeynep Başak Çivi, Candan Yıldız'a anlattı

02 Haziran 2022 14:39

Koç Üniversitesi'nin 2011'de başlattığı ve 2019 Mükemmellik Ödülleri'nde 'kaynak yaratma' kategorisinde ödül alan "Anadolu Bursiyerleri" projesini anlatan Koç Üniversitesi Kurumsal İlişkiler Direktörü Zeynep Başak Çivi, "Anadolu'daki fırsat eşitsizliğine karşı bir haykırış" olarak nitelediği programı anlattı. 

Türkiye'de iyi eğitim almak isteyen ve geleceğe emin adımlarla ilerlemek isteyen öğrencilere, kendi potansiyellerine uygun olarak donanımlı eğitim olanakları ile bir araya getirdiklerini ifade eden Çivi, burs programının ortaya çıkış hikayesini anlattı. 

Anadolu Bursiyerleri Programı, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda başarılı oldukları halde ekonomik imkansızlıklar nedeniyle hedefledikleri eğitim kurumlarında öğrenim görme fırsatı bulamayan gençleri eğitim olanaklarıyla buluşturuyor.

2011'de 14 öğrenci ve 6 kurumsal bağışçı ile başladıkları "Anadolu Bursiyerleri"  programının bugün 300 kurumsal bağışçı, bin 500'ün üzerinde şahsi bağışçı ile 10 yılda 14 öğrenciden 982 öğrenciye ulaştıklarını söyledi. 

Koç Üniversitesi Kurumsal İlişkiler Direktörü Zeynep Başak Çivi, Haziran ayının sonuna kadar başvuruları devam eden "Anadolu Bursiyerleri" projesinin hikayesini, amaçlarını ve öğrencilerin programa nasıl başvurabileceklerini  anlattı.