Gündem

Canan Kaftancıoğlu’ndan Ulusal Kanal’a: Yalancı değil ahlaksızsınız aynı zamanda

28 Nisan 2019 14:49

T24

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Ulusal Kanal’ın kendisiyle ilgili yaptığı bir habere gerçekleri yansıtmadığı gerekçesiyle tepki gösterdi. Kaftancıoğlu, Fransa’da öldürülen PKK yöneticilerinden Sakine Cansız’ı ‘terörist olarak görmediğini söylediğini’ iddia eden Ulusal Kanal’a iddialarını ispatlamaları çağrısı yaptı ve “Yalancı değil ahlaksızsınız aynı zamanda” dedi.

Ulusal Kanal’da yayınlanan haberde, Kaftancıoğlu’nun Habertürk’teki adı verilmeyen bir programa telefonla katılarak cevap hakkını kullandığı ve 2013 yılında Sakine Cansız’ın öldürülmesinin ardından attığı tweet’lere sahip çıktığı iddia edildi.

Canan Kaftancıoğlu, Ulusal Kanal’ın haberine Twitter’dan tepki göstererek, “Bu cümleyi nerede kurduğumu, söylediğimi, yazdığımı ispatlayın değil siyaseti bırakmak 81 milyona saygım gereği ülkeyi terkedeceğim. Peki ya siz? Yalancı değil ahlaksızsınız aynı zamanda” dedi.

Ulusal Kanal’ın Twitter hesabından habere dair yapılan paylaşım Kaftancıoğlu’nun tepkisinin ardından silindi ancak haber hâlâ internet sitesinde yer alıyor.