Gündem

Can Dündar, Washington Post'a yazdı: Erdoğan, operasyonu kendini eleştirenleri susturmak için kullandı

02 Kasım 2019 14:49

T24 Dış haberler

Özgürüz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Suriye'nin kuzeyine yapılan 'Barış Pınarı Operasyonu'nu "muhalefeti zayıflatmak ve kendini eleştirenleri susturmak" için bir fırsat olarak kullandığını ifade etti.

ABD'nin önde gelen gazetelerinden The Washington Post için bir köşe yazısı kaleme alan Dündar, İstanbul'daki seçimleri Kürt oylarının da desteğiyle Ekrem İmamoğlu'nun kazanmasının ardından "Erdoğan'ın askeri operasyonla muhalefeti köşeye sıkıştırdığını" ifade etti.

Suriye'nin kuzeyine yapılan operasyonun eski AKP'liler Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın parti kurma planlarını da önlediğini belirten Dündar, 'Barış Pınarı Operasyonu'nun ardından gündemin kötü ekonomi ve enflasyondan milliyetçiliğe dönüştüğünü söyledi.

İçişleri Bakanlığı'nın verilerine göre 'Barış Pınarı Operasyonu'nun ilk haftasında 150 kişinin tutuklandığına dikkati çeken Dündar, bu süreçte Diyarbakır Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, yazar Nurcan Baysal ve Yüksekova Belediye Başkanı İrfan Sarı'nın da bu süreçte gözaltına alındığını hatırlattı.

Dündar, "Hükümet dışarıdaki düşmanlar yerine içerideki düşmanlarını hedef alıyormuş gibi görünüyor" ifadesiyle yazısına son verdi.