Gündem

Can Ataklı: Elon Musk uzaya turistik gezi yapıyor parasını bizim devlete ödetiyorlar

"İşte Erdoğan’ın ‘müjde, müjde, uzaya ilk Türk’ü yolluyoruz’ dediği bu"

26 Mayıs 2022 08:31

Korkusuz yazarı Can Ataklı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Gerekli şartları taşıyan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 10 gün geçirecek” diyerek duyurduğu “uzaya Türk gönderme” projesinin, Elon Musk’un bilimsel çalışmalar yaptığı uzay üssüne yaptığı turistik gezi olduğunu yazdı.

“Öyle uzaya falan gidildiği yok” diyen Ataklı, şunları kaydetti:

“Daha doğrusu bir uzay çalışması sonucu bilimsel bir atak falan değil bu. Saray kamuoyunda çok prim yapar düşüncesi ile bir süredir uzay çalışması yapan ülkelerle temas halinde. Bütün amaç uzaya gidiş programlarına bir Türk’ü katmak.

Peki Amerika’da kim var. Elon Musk’ın SpaceX firmasının bir uzay üssü var. Şirket burada bilimsel çalışmalar yaptığı gibi buraya ‘turistik amaçlı’ geziler de düzenliyor. İşte Erdoğan’ın ‘müjde, müjde, uzaya ilk Türk’ü yolluyoruz’ dediği bu."

Ataklı, “Elon Musk’la anlaşmışlar belli ki. Bu gezinin maliyeti 70 milyon dolar civarında. Yani bastıracaklar parayı Elon Musk’a o da bir Türk’ü alıp 10 günlüğüne uzay üssüne götürecek. Al sana ‘Türkler uzayda’ masalı. Ayıp ama” ifadelerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.