Dünya

Polis tarafından vurularak gözünü kaybeden foto muhabir için Filistinli gazetecilerden göz bantlı eylem

İsrail polisi oturma eylemine biber gazı ile müdahal etti

18 Kasım 2019 13:32

Filistinli gazeteciler, İsrail güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu gözünü kaybeden meslektaşları için oturma eylemi düzenledi. Eylemde gazeteciler gözlerine bant takarak meslektaşlarına destek verirken güvenlik güçleri biber gazı sıkarak eyleme müdahale etti.

Al Jazeera'de yer alan habere göre, Filistinli foto muhabir Muath Amarneh cuma günü Surif kentinde bir eylemde çalışırken vurularak gözünü kaybetti. Amarneh, İsrail güvenlik güçleri tarafından vurulduğunu söyledi. AFP’ye konuşan Amarneh “Çatışmalar başladığında üzerinde basın yazan bir kaskla kenarda duruyordum. Birden bir şeyin gözüme çarptığını hissettim. Plastik mermi ya da taş sandım. Gözüm tamamen gitmişti” dedi.

İsrail sınır polisi olayda Amarneh’in gözünün hedef alınmadığını açıkladı. Polis kalabalığı dağıtmak için ‘ölümcül olmayan’ yöntemler kullandığını söyledi.

Destek için oturma eylemi

Amarneh’in başına gelenler Filistin’de gündem oldu. Gazeteciler Amarneh’e destek olmak için kendilerinin göz bandı taktığı fotoğraflar çekerek sosyal medyada paylaştı. Batı Şeria’da bulunan Bethlehem kentinde Amarneh’e destek olmak isteyen gazeteciler tarafından oturma eylemi düzenlendi. Eylemde ‘Gerçeğin gözleri asla kör edilemez’ yazan pankartlar taşındı. Polis eylemi dağıtmak için biber gazı kullandı.

Filistin haber ajansı Wafa, onlarca gazetecinin biber gazı kaynaklı solunum sıkıntısı çektiğini açıkladı.