Gündem

Çakar uygulaması atanmış Boğaziçi Üniversitesi Rektörü'nü vurdu

02 Kasım 2019 10:56

Çakar lamba kullanımına ilişkin yasağın genişlemesinin ardından İstanbul polisi birçok noktada çakarlı araçlara yönelik uygulama yaptı. Uygulamaya takılan araçlar arasında Cumhurbaşkanlığı tarafından Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne atınan Prof. Dr. Mehmed Özkan'ın kırmızı plakalı aracı da yer aldı.

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli trafik polisleri yaptığı çalışmalarda yetkisiz çakar kullanımıyla ilgili il genelinde çeşitli noktalarda denetimler gerçekleştirdi.

Sözcü'nün aktardığına göre  Denetimlerde resmi plakalı çakarlı araçlarda durdurulup yetkisi olmayanlara cezai işlem uygulandı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yolunda durdurulan araçlar arasında Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan tarafından kullanılan kırmızı plakalı resmi bir araç da bulunuyor.

Yetkisiz çakar kullanan kişilere 2 bin 4 liraya kadar idari yaptırım uygulanabilecek, kurallara uymayanların araçları trafikten men edilecek. Çakar uygulamasına uymadığı tespit edilen araçlar trafikten men edilecek. Yetkisiz çakar kullanan kamu görevlileri hakkında işlem başlatılacak. Çakar sistemini ise ambulans, itfaiye ve polis ve jandarma araçlarıyla devletin en üst protokolünde bulunan 29 makam kullanılabilecek.