Gündem

ByLock yüklü olduğu iddia edilen bin adet yanmış telefon bulundu

02 Mart 2021 12:23

Kayseri'de dağlık bir bölgede FETÖ üyelerinin ByLock yüklediği iddia edilen yakılmış yaklaşık bin adet cep telefonu bulundu. 

İncesu ilçesi Kızılören Mahallesi Avşar mevkiindeki dağlık alanda yürüyüşe çıkan vatandaşlar, çeşitli modellerde yakılmış yaklaşık bin adet cep telefonu buldu. İhbar üzerine bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi. Jandarma, 3 ayrı noktada ateşe verildiği belirlenen telefonlar üzerinde inceleme yaptı.

Telefonların bulunduğu alan ve çevresi de güvenlik şeride çekilerek incelendi. Telefonlardan az hasarlı olanlar delil poşetlerine konularak, kriminal incelemesine götürüldü. Diğer telefonlar da toplanarak İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Telefonların FETÖ üyeleri tarafından ByLock yüklenen cihazlar olabileceği iddia edildi.

"3 kişi gelerek, 4 çuval telefonu yaktı"

Telefonların yakılmasını gördüğü iddia edilen çiftçi Ö.D’nün ifadesi alındı. Ö.D.’nin, telefonları yakmak için bir otomobil içinde 3 kişinin gelerek, 4 çuval telefonu yaktığını söylediği öğrenildi. Jandarma, telefonları ateşe veren kişilerin yakalanması için çalışma başlattı. (DHA)