Yaşam

Bursa'da kadın cinayeti: Nişanlısı tarafından dövülen kadın hastanede hayatını kaybetti

Kadın Cinayetleri platformunun verilerine göre 2010 yılından bu yana Türkiye'de 1964 kadın öldürüldü

10 Temmuz 2019 21:32

Bursa'da düğüne bir gün kala gelinlik almak için buluştuğu nişanlısı Yunus Emre Akar tarafından takı meselesi yüzünden çıkan tartışmada dövülen Songül Y., tedavi gördüğü Çekirge Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Olay, pazartesi günü merkez Osmangazi ilçesi Hüdavendigar Mahallesi Kanal Caddesi'nde meydana geldi. Yunus Emre Akar, gelinlik alışverişine çıkmak için 3 yıldır nişanlı olduğu Songül Yalçın'ın evine gitti. Evde, nişanlılar arasında takı meselesi yüzünden tartışma çıktı. Tartışma sırasında Akar, nişanlısını banyoda dövdü. Fatura ödemek için evden ayrılan Yunus Emre Akar, döndüğünde nişanlısını bıraktığı gibi buldu ve sağlık ekiplerine haber verip kaçtı.

Gelen ekipler, banyoda bilinci kapalı olarak buldukları Songül Y.'yi Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.

Güvenlik kamerası görüntülerinden, saldırının gerçekleştiği saatlerde eve sadece Yunus Emre Akar'ın girip çıktığı tespit edildi. Gözaltına alındıktan sonra emniyetteki sorgusunda suçunu itiraf eden Yunus Emre Akar, nişanlısını dövdüğünü, bayıldığını düşünüp evden çıktığını, geldiğinde de bıraktığı gibi bulunca korkup sağlık ekiplerine haber verdiğini söyledi.

Kadın Cinayetleri platformunun verilerine göre 2010 yılından bu yana Türkiye'de 1964 kadın öldürüldü. En fazla kadının öldürüldüğü ilk İstanbul. Bursa'da öldürülen kadın sayısı 68. (DHA)