Spor

Burak Elmas: Fatih Terim'le ayrılık kararını daha erken vermem lazımdı!

"Terim, seçimi onun sayesinde kazandığımı düşünüyor"

06 Haziran 2022 08:24

Galatasaray'ın mevcut başkanı Burak Elmas, sezona başladığı Fatih Terim'e kırgın olduğunu söyledi.e Tecrübeli teknik adamın kulüpten ayrılış sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalar yapan Elmas, "Yola çıktığım birçok arkadaşım için ‘bana etti’ diyemem. Ama çok ciddi yanlış yapanlar oldu." dedi.

Galatasaray'da yaklaşan başkanlık seçimi öncesi görevindeki son günlerinde Burak Elmas, gündem yaratacak açıklamalar yaptı. Elmas, Fatih Terim'in kulüpten ayrılış sürecini anlattı.

Hürriyet Gazetesi'ne konuşan Burak Elmas, 10 Ocak’ta yollarını ayırdığı Fatih Terim’in kendisine iki arkadaşı aracılığıyla mesaj gönderdiğini açıkladı.

İşte Burak Elmas'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

- Burak Elmas başkanlık seçimini Fatih Terim sayesinde mi kazandı?

"Sanırım buna Fatih hoca da inanıyor! Çünkü bana haber yolladı ayrıldıktan sonra. İki arkadaşımla bana, ‘Başkanı ben getirdim, ben göndereceğim’ diye mesaj yolladı. O da buna inanmış herhalde! Vallahi bilmiyorum, kimin kaç oyu var? Genel Kurul’da ‘Teknik direktör Fatih Terim olursa oy veririz’ diyen kaç kişi var, onun sayısını tespit etmedim. Muhakkak ki Terim ile çalışılmasını isteyen bir grup vardır ama sayısını bilmiyorum. Bu arada seçimde Terim ile çalışmayacağını söyleyeceğini ifade eden bir aday vardı. Diğer adaylar Terim ile devam edeceğini söylemişti. Yani demek ki, o oyların da bölünmüş olması lazım aslında."

- "Ayrılık kararını daha erken almalıydım"

"Sonraki gelişmeleri, yapılanları görünce ayrılık kararını daha erken vermem lazımdı. İyi niyetimin karşılığını alamadım. Şimdi birçok efsane başkan var Galatasaray’da. Peki onların bu dönemde başarılı olacağının garantisi var mı? Onlar da eski başkanımız diye gelsinler, onlara bırakalım kulübü!"

- Ayrılık kararı için pişman oldu mu?

"Belki daha erken verirdim o kararı. Sonraki yaşananları görünce bu ayrılık kararını daha erken vermek lazımdı! İyi niyetimin karşılığını birçok konuda alamadığımı düşünüyorum da. Şimdi birçok efsane başkanımız var Galatasaray’da. Kulübe büyük katkılar yapmışlar. Peki onların bu dönemde başarılı olacağının garantisi var mı, geçmiş başarılarından dolayı? Onlar da eski başkanımız diye gelsinler, onlara bırakalım. Seçim de yapmayalım. Onlar yönetsin kulübü! Kimsenin GSaray’a yapmış olduğu hizmet yok sayılamaz. Takdir etmeli, sırtımızda taşımalıyız. Bu bir tarafa. Ama G. Saray’ın geleceği için de yeni, daha doğru insanlar ya da zamanın dinamiklerine uygun şekildeki insanlarla çalışmalı, geçmiş tecrübeli isimlerden de fikir almalıyız."

- "Terim kalsaydı da tablo değişmezdi"

- Fatih Terim kalsaydı futbol takımının tablosu değişir miydi?

"Bana göre değişmezdi. Bir süre sonra iş, yönetim ile teknik heyet arasında itişmeye dönerdi. · Terim kalsaydı eleştiriler ona yapılacaktı görüşüne katılır mısınız? Benim hedefim Galatasaray’a hizmet etmek. Kendimi korumak ya da bir kişiyi ateşe atmak değil ki! O sırada Galatasaray için en acil yapılması gerekenin o olduğunu düşündüm. Kişilere bağlı olmayan bir sistem kuralım dedik."

- Fatih Terim'e kırgınlığı var mı?

"Artık duygularım kırgınlıktan kızgınlığa dönmüş durumda. Fatih Terim’e Galatasaray adına kızgınım. İnsanların bana düşman olmasının Galatasaray’a bir faydası yok. Bana kızsınlar ama Galatasaray’a bir faydası olsun. Ama bana karşı Galatasaray’a zarar verme pahasına bir intikam savaşı başlatırsanız, o Galatasaray’a zarar verir, yaralar. Ona kızarım."

- "Çok ciddi yanlış yapanlar oldu"

"Yola çıktığım birçok arkadaşım için bunu söyleyemem. Ama çok ciddi yanlış yapanlar oldu. O yanlışı da bize değil, Galatasaray’a yaptılar. Aslında bir kişi üzerinde özellikle yoğunlaşabilirim! Bırakın Galatasaraylılığı, normal insanlığın gerektirdiği saygı ve davranış biçimine yakışmayacak hareketlerde bulundular. Ama bu iş böyledir. Yönetim kolay bir iş değil. Her yönetimlerde bu tip problemler olur.

Galatasaray’da kişisel intikamlarını almak veya iktidar olmak için ince bir çizgi vardır. Bugün, iktidara gelmek için çizgiyi aşanlar var. Kişisel intikamını almak, iktidara gelmek için Galatasaray’a zarar vermekten imtina etmeyen insanlar var. Bu büyük bir problem! Galatasaray içerisinde gizlilik sözleşmesi imzalamışken, kulübün iç bilgilerini dışarıya sızdıranlar kimler biliyorum. Hangi ümitler ile yaptıklarını biliyorum."

- "Başkasına da yaparlar"

Bunu bana değil, Galatasaray’a yaptılar. Bunu yapanların da bir daha bu görevlerde olmamaları için elimden ne geliyorsa yapacağım. Zamanı gelince bunları açıklayacağım. Çünkü bu sadece bana değil bir sonraki başkana da yapılacak. Galatasaray’a zarar vermek istemeyen insan, hiçbir dönem istemez.

- Bugün olsa o kişiyi yönetime almazdım"

"Düşünmeye gerek yok, zaten net! Özellikle bu finansal yapıda bu kadar şeyin düzeltilmesinin gerektiği bir dönemde. Kimse bu işi kısa vadede düzeltemez. Biz, Galatasaray’dan hem iktidar gücü, hem de maddi manevi şekilde beslenmeye alışmış, bunu da kendine hak görenlerin yolunu tıkadık.

Yönetimden bir arkadaşla baştan hiç çalışmazdım. İkincisi, bugün olsa şunu yapmazdım diyecek kadar vakit geçirmedim ki!"