Gündem

Bülent Arınç'ın kızı ve damadı trafik kazası geçirdi

16 Kasım 2019 06:41

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın kızı, damadı ve torunları trafik kazası geçirdi. Kazayı hafif yaralı olarak atlatan damat Doç. Dr. Ekrem Yeter, hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Kaza, Yozgat’ın Aydıncık İlçesi Baydiğin Beldesi yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve TBMM eski Başkanı Bülent Arınç’ın Tokat’ta Kardiyolog olarak görev yaptığı öğrenilen damadı Doç. Dr. Ekrem Yeter, kızı Ayşenur Arınç Yeter ve çocukları Mehmet Akif, Şamil ve Zeynep Reyyan Yeter’in içerisinde bulunduğu otomobil Ankara’ya giderken kaza yaptı. Kazayı hafif yaralı olarak atlatan Yeter ailesi, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.Yaralılar tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Kazayı duyan Vali Mustafa Çiftçi, Emniyet Müdürü Mehmet Gülser ve İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı hastaneye gelerek bilgi aldı.

Ekrem Yeter, “FETÖ/PDY üyeliği” suçlamasıyla yargılandığı davadan beraat etmiş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, verilen beraat kararın bozulması istemiyle istinafa başvurmuştu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan sonra Ekrem Yeter de karara itiraz etmişti. Yeter, avukatı aracılığıyla verdiği itiraz dilekçesinde, beraat kararının 'delil yetersizliğinden' değil, 'yüklenen suçun sanık tarafından işlenmediğinin sabit olması veya yüklenen suç açısından failin kast veya taksirinin bulunmaması' maddelerinden verilmesini talep etmişti. Ayrıca Yeter'in hakkındaki yurt dışına çıkış yasağı da kaldırılmıştı.