Gündem

"Bu dilin karşısında bütün muhalefet partileri olarak seçimden çekilmeyi teklif ediyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Twitter hesabından Cumhur İttifakı ile 'Zillet ittifakı' olarak nitelediği muhalefet partilerini de kıyasladığı görsel tepki çekti

27 Şubat 2019 17:56

T24

Saadet Partisi'nin (SP) Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Ali Aktaş, Twitter hesabından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın Cumhur İttifakı-Zillet İttifakı paylaşımına tepki gösterdi. Erdoğan'ın paylaşımını "Uygulamalı 'Bir millet nasıl bölünür?' dersi" diye nitelendiren Aktaş, "Bu dilin karşısında bütün muhalefet partileri olarak seçimden çekilmeyi teklif ediyorum" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından Cumhur İttifakı ile CHP, İyi Parti, HDP ve Saadet Partisi için kullandığı 'Zillet ittifakı'nı kıyasladığı cümlelerin yer aldığı bir görseli “Bugün Türkiye’de iki ittifak karşı karşıyadır” notunu paylaştı.

Erdoğan’a kişisel Twitter hesabından cevap veren SP'nin Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı adayı Ali Aktaş, "Halkın yarısını; yani bir kısmı akrabamız, komşularımız, arkadaşlarımız olan insanları itham ediyor. Türkiye bu dili hak etmiyor. Eminim Ak Partililer de bunu kabul etmeyecektir. Lütfen bu gidişe bir dur deyiniz. Bu ülke hepimizin; koltuk için ateşe atılamaz, harcanamaz" dedi.

"Lanet olsun böyle seçime!" diyen Aktaş, "Bu dilin karşısında bütün muhalefet partileri olarak seçimden çekilmeyi teklif ediyorum; Türkiye seçimden de, iktidarın hırslarından da büyüktür. Bizim onların hırslarına kurban edecek bir evladımız yok" ifadeleriyle paylaşıma tepki gösterdi.

Aktaş'ın açıklamaları şu şekilde:

"Uygulamalı 'Bir millet nasıl bölünür?' dersi.

"Halkın yarısını; yani bir kısmı akrabamız, komşularımız, arkadaşlarımız olan insanları itham ediyor. Türkiye bu dili hak etmiyor. Eminim Ak Partililer de bunu kabul etmeyecektir. Lütfen bu gidişe bir dur deyiniz. Bu ülke hepimizin; koltuk için ateşe atılamaz, harcanamaz."