Spor

Britanyalı efsaneden Çağlar Söyüncü'ye övgü: Modern futbolun tüm gereksinimlerini karşılıyor

Söyüncü geçtiğimiz hafta Leicester City formasıyla ilk golünü kaydetti

04 Kasım 2019 13:23

Britanya futbolunun yetiştirdiği önemli savunma oyuncularından biri olan Martin Keown, milli futbolcu Çağlar Söyüncü için “Modern futbolun tüm gereksinimlerini karşılıyor” ifadesini kullandı.

BBC'ye verdiği demeçte Çağlar Söyüncü’yü Leicester City’ye ilk geldiği dönemde fazla izleme şansı bulamadıklarının altını çizen Martin Keown, “O dönemde takımdaki dördüncü stoper tercihiydi. Harry Maguire, Jonny Evans ve Wes Morgan’ın gerisinde forma şansı bulmakta zorlanıyordu. Ancak Brendan Rodgers, antrenmandaki performansından sonra ona güvendi. Şimdi bunun ne kadar doğru bir karar olduğunu görüyoruz” dedi.

Leicester City’nin Maguire’ı 87 milyon Euro’ya sattıktan sonra savunmaya fazla para harcamayıp, genç bir isimle yola devam etme kararını öven Keown, şunları söyledi:

“Henüz 23 yaşında ancak modern futbolda bir savunmacıdan istediğiniz tüm özelliklere sahip… Agresif, çevik, cesur, hızlı ve hava toplarında başarılı… Boyu 1.87 olan Çağlar Söyüncü çok uzun bir stoper değil ama sıçrama yeteneği inanılmaz gelişmiş… Bir de kesinlikle panik yapmıyor. Rakip hücum oyuncuları ona baskı yaptığında bile sıkıntıya düşmüyor. Topu oyuna gayet iyi bir şekilde sokuyor.”