Dünya

Britanya polisi: TIR'ın konteynırında bulunan 39 cesedin Vietnam vatandaşlarına ait olduğunu düşünüyoruz

Olayla ilgili olarak Vietnam'da iki kişi gözaltına alındı

02 Kasım 2019 10:16

T24 Dış haberler

Geçen haftalarda Britanya'nın Essex kentinde bir TIR'ın içinde bulunan 39 cesetin kimliklerini tespit etme çalışmaları sürüyor. Essex polisi, cansız bedeni bulunan kişilerin Vietnamlı olduğunu düşündüklerini bildirdi. Polis daha önceden de ölenlerin Çin vatandaşı olabileceğine dair ibareler gördüklerini belirtmişti.

Essex polisi tarafından yapılan açıklamada, "Şu anda hayatını kaybedenlerin Vietnamlı olduğunu düşünüyoruz ve Vietnam hükümetiyle iletişim halindeyiz" ifadeleri yer aldı.

Polis geçen hafta hayatını kaybedenlerin kimliğini henüz açıklayamayacaklarını söylerken, cuma günü yapılan açıklamada, "Vietnam ve Britanya'daki bir kaç aile ile direkt temas halindeyiz. Hayatları bizim kıyılarımızda trajediyle bitenlerin bazılarının ailelerini bulduk" denildi.

Öte yandan, CNN International'ın aktardığına göre Vietnam polisi, Britanya'da bulunan cesetlerle ilgilli olarak iki şüphelinin cuma günü gözaltına alındığını açıkladı.

Essex polisi, geçen hafta ölenlerin Çin vatandaşı olabileceğini düşündüklerini belirtmiş, ancak Vietnamlı ailelerin kayıp ihbarlarında sonra "tablonun değiştiğini" söylemişlerdi.