Koronavirüs

Britanya, olası bir Koronavirüs aşısı için daha sipariş verdi

Britanya, Sanofi ve GlaxoSmithKline şirketleri tarafından üretilen Koronavirüs aşı adayından 60 milyon doz almak için anlaştı

29 Temmuz 2020 13:51

Britanya, Sanofi ve GlaxoSmithKline şirketleri tarafından üretilen Koronavirüs aşı adayından 60 milyon doz almak için anlaştı.

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, Britanya hükûmeti ile Fransız ilaç şirketi Sanofi ve İngiliz ilaç şirketi GlaxoSmithKline arasında, iki şirket tarafından geliştirilen potansiyel Koronavirüs aşısından 60 milyon adet tedarik edilmesi konusunda anlaşmaya varıldığı bildirdi.

Şirketlerden yapılan ortak açıklamada, halen test süreci devam eden aşı çalışmasının başarılı olması halinde Britanya'ya 60 milyon doz aşını tedarik edilmesi konusunda tarafların anlaştığı kaydedildi.

Açıklamada, Britanya'nın ödeyeceği meblağ belirtilmezken, aşı çalışmasının başarılı olması halinde denetim kuruluşları tarafından onay sürecinin 2021 yılının ilk yarısında tamamlanabileceği ifade edildi.

Britanya, daha önce de Koronavirüs için geliştirilen ve henüz test aşamasında olan aşılar için Alman ilaç şirketi BioNTech ve Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile 30 milyon doz için, Fransız ilaç şirketi Valvena'yla ile de 60 milyon doz için anlaşmıştı.