Politika

Britanya İşçi Partisi lideri Corbyn'den Türkiye'ye: Demokrasinizi baltalamayın

"Türkiye insan haklarına, hukukun üstünlüğüne saygı duymalı"

21 Ağustos 2019 20:04

Britanya İçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn, HDP'li 3 belediye başkanının görevden alınması ve yerlerine kayyım atanması kararına tepki göstererek, Türkiye'yi 'insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne saygılı olmaya' çağırdı.

HDP'li Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerine kayyım atanmasına ve buna karşı yapılan eylemlere yönelik polis müdahalesine bir tepki de Britanya İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn'den geldi.

Corbyn, Twitter hesabından açıklama yaparak HDP'li siyasetçiler ve eylemcilerin gözaltına alınmasının kabul edilemez olduğunu söylerken, "Türkiye insan haklarına, hukukun üstünlüğüne saygı duymalı ve demokrasisini baltalamamalıdır" dedi.

Ne olmuştu?

İçişleri Bakanlığı kararıyla, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, pazartesi sabah saatlerinde görevden alındı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne Mardin Valisi Mustafa Yaman, Van Büyükşehir Belediyesi’ne Van Valisi Mehmet Emin Bilmez başkan vekili olarak görevlendirildi.