Dünya

Britanya'da başbakanlık konutunun tek daimi sakini: Kedi Larry

Larry, 2011'den beri '10 Numara'da yaşıyor

24 Mayıs 2019 15:45

T24 Dış haberler

Britanya'nın başkenti Londra'da bulunan başbakanlık konutu '10 Numara'da yaşayan başbakanlar değişse de, evin tek bir sakini değişmiyor: kedi Larry. David Cameron başbakanlığında "Baş fare yakalayıcı" olarak '10 Numara'da yaşamaya başlayan kedi, 2011 yılından beri başbakanların aileleriyle yaşıyor. 

Larry'nin devletin resmi sayfasında görevli olarak bir profili bulunuyor. Bu profilde Larry'nin fare yakalama yetenekleri sebebiyle "Battersea Dogs&Cats Home"dan 'işe alındığı ve '10 Numara'da başarılı bir iş çıkardığı yazıyor. Hükümetin internet sayfasında Larry'nin günlerini nasıl geçirdiği şöyle anlatılıyor:

"Larry günlerini eve gelen misafirlerini karşılayarak, evin güvenlik sistemlerini inceleyerek ve antika ürünleri üzerinde şekerleme yapma yoluyla test ederek geçiriyor. Günlük görevleri arasında evdeki fare sorununu çözmek var. Larry hâlâ taktiksel planlama sürecinde olduğunu söylüyor"

Larry'nin adına Twitter'da açılan sahte bir hesabın 250 bin takipçisi bulunuyor. 

 

Başbakan Theresa May'in bugün yapacağı açıklamadan önce merdivenlerde görüntülenen 12 yaşındaki kedi, May basın mensuplarının karşısına çıkmadan kısa süre önce içeri alındı. Bu olaydan sonra kedi hakkında yine yüzlerce paylaşım yapıldı.

May'in bugün istifa edeceğini açıklamasının ardından Larry, üçüncü defa farklı bir başbakan ile yaşayacak.