Dünya

Brezilya'nın turizm elçisi Fransa Cumhurbaşkanı Macron'u tehdit etti: Embesil, seni tavuk boynundan yakalarız

Gracie, ayrıca Macron'un eşine de hakaret etti

04 Eylül 2019 15:34

T24 Dış haberler

Brezilya'nın turizm elçisi ve eski MMA dövüşçüsü Renzo Gracie, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u "boğazlamak" ile tehdit etti. Gracie ayrıca Fransa'nın First Lady'si Brigitte Macron'a da "ejderha" dedi.

Sosyal medya üzerinden paylaşılan bir videoda Gracie, "Bak palyaço, şu anda sadece Brezilyalıların ve başkanımızın kalbinde bir yangın var. Buraya gelirsen seni tavuk boynundan yakalarız. Beni kandıramazsın" dedi.

Videonun devamında, "Bu palyaçolar ülkemiz hakkında sadece kötü şeyler söylüyorlar. Çoğu kişi şaşırıp ona erkekliğini sorduladığım için tavuk dediğimi düşünecek. Hayır, bu embesilden daha erkeksi eşcinsellerle tanıştım" diyen Gracie, Macron'un eşine de hakaretlerde bulundu.

52 yaşındaki Gracie geçen ay Brezilya'nın aşırı sağcı Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro tarafından turizm elçiliğine atanmıştı.

Macron Amazonlar'daki yangının bir "uluslararası kriz" olduğunu söylemişti ve geçen haftalarda Fransa'nın Biarritz kentinde yapılan G7 zirvesinde Amazonlar için para bağışında bulunulması teklifinde bulunmuştu. Bolsonaro bu karara tepki göstermiş ve Amazonlar'ın "koloni toprakları olmadığını" söylemiş ve Macron'un şahsına hakaret ettiğini iddia etmişti. Bolsonaro ayrıca Macron'un eşiyle alay eden sosyal medya paylaşımlarında bulunmuştu.