Gündem

Bozkurt sel felaketin | Valilik, Devlet Su İşleri görevlileri hakkında soruşturma izni vermedi

09 Ağustos 2022 09:22

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde 11 Ağustos 2021’de yaşanan sel felaketiyle ilgili Kastamonu Valiliği, Devlet Su İşleri’nde görev yapan yedi çalışan hakkında soruşturma izni vermedi.

Yaşanan sel felaketinde 65 insan hayatını kaybetmiş, sekizi kaybolmuştu. Tam 20 kişiye mezar olan Ölçer Apartmanı Davası’nda müteahhit dahil dört sanığın tutuksuz yargılanması sürüyor. Sel felaketiyle ilgili başka bir yargılamanın bulunmadığını belirten Halk TV yazarı İsmail Saymaz,  Kastamonu Valiliği’nin Devlet Su İşleri’nde görev yapan yedi çalışan hakkında soruşturma izni vermediğini yazdı.

Saymaz'ın aktardığına göre kararda, imar çalışmalarında mevzuata uygun hareket edilmediği savunularak, şöyle denildi:

“Yapıların alüvyon zeminde bulunmasına rağmen risklerin dikkate alınmaması, taşkın tesisi için belirlenen tasarım debisinden fazla debi gelmesi halinde oluşması doğal olan taşkın için önlem alınmaması, yeraltı su seviyesinin akarsudaki su miktarına bağlı olarak değişkenlik göstermesinin tasarımda değerlendirilmemesi gibi sebeplerden dolayı akarsu çevresine inşa edilen yapılarda meydana gelebilecek her türlü zarar ziyan ve yaşanabilecek can ve mal kayıpları ile ilgili DSİ’nin sorumluluğunun bulunmadığı…”