Politika

Bozcaada Belediye Meclisi'nde 'kaçak işletmeye alkol ruhsatı' tartışması: 3 CHP'li üye reddetti; 2 CHP'li ve 1 İyi Partili üye AKP'lilerle birlikte kabul etti

CHP İlçe Başkanı işletmeye ruhsat verilmesinin ardından istifa etti

13 Ağustos 2019 01:34

Çanakkale Bozcaada’daki Tuzburnu'nda yer ala bir işletmenin belediye tarafından mühürlenmesinin ardından yaptığı ruhsat başvurusu belediye meclisinde tartışmalara neden oldu.

Bozcaadahaber’de yer alan habere göre, Tuzburnu'nda yaz başında belediye tarafından mühürlenen ancak daha sonra yapı kayıt belgesi üzerinden belediyenin şartlı ruhsat verdiği bir işletme, geçen meclis toplantısında işletmesinin içkili yerler bölgesine alınmasını talep etti. Önceki meclis toplantısında reddedilen bu talep işletmenin dilekçesine istinaden belediye meclisinde tekrar gündeme alındı ve mecliste sert tartışmalar yaşandı.

İçki ruhsatı talebi CHP'li Öznur Evergen, İbrahim Günel ve Aykut Turgal tarafından reddedildi. Red oyu veren bu üyeler, söz konusu işletmenin aldığı yapı kayıt belgesinin 7 tanesinden 2'si hariç hepsinin iptal edildiği, ancak büfe ruhsatı verilen yapı kayıt belgeli olan yapının da bakanlık tarafından soruşturulduğu, bakanlıktan cevap gelmeden belediye tarafından bu yapıya büfe ruhsatı verilmesinin yanlış olduğunu, dolayısıyla da alkol ruhsatı verilmesinin de yanlış olacağını belirtti. Bu görüşü savunan 3 CHP'li üye, aynı zamanda söz konusu işletmenin geçen yıl kaçak çalıştığını, kıyı kenar çizgisine de çok yakın olduğu için de “Bozcaada Bizim” ruhuna aykırı olduğunu söyledi.

AKP’liler alkol ruhsatına ‘evet’ dedi

Buna karşılık Başkan Hakan Can Yılmaz, CHP'li Recep Yalçın ile Neyran Erbatur, AKP'li Özgün Yavaş, Nejla Ersöz ve İyi Partili Cevdet Çebi içkili yerler bölgesine alınması konusunda olumlu görüşte birleşti.

Daha önce birçok meclis toplantısında bağ evlerine yönelik alkol ruhsatı taleplerine red oyu veren AKP'li üyeler Özgün Yavaş, Nejla Ersöz İyi Partili Cevdet Çebi'nin kabul oyu vermesi dikkat çekti.

İşletmeye ruhsat verilmesini ve içkili bölgeler alanına alınması yönünde tartışmalara dahil olan ve bu yönde görüşünü açıklayan başkan Yılmaz'ın ise tüm üyeler oyunu açıkladıktan sonra çekimser oy kullandığı belirtildi. 

CHP İlçe Başkanı istifa etti

 CHP Bozcaada İlçe Başkanlığı görevini üstlenen Hüseyin Durmuş, Meclis toplantısının ardından istifa etti. Durmuş sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı:

"Üyesi olmaktan gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığından gördüğüm lüzum üzerine istifa ediyorum. Bundan sonra Bozcaada’mızın daha güzel, daha yaşanılabilir bir yer olması için mücadeleme CHP bir neferi olarak devam edeceğim. İlçe başkanlığım süresince partili partisiz bana destek olan herkese teşekkür ederim."

Kulislerde konuşulan iddiaya göre, CHP'li Neyran Erbatur ve Recep Yalçın'ın AKP üyeleri ile birlikte hareket etmesi Durmuş’un istifasını hızlandırdı.