Dünya

Boston'da 'heteroseksüel onur yürüyüşü' düzenlendi; protestocuların sayısı yürüyüşçüleri beşe katladı

01 Eylül 2019 09:14

T24 Dış haberler

ABD'nin Boston kentinde düzenlenen 'heteroseksüel onur yürüyüşüne' sadece 200 kişi katılırken, yaklaşık bin kişi muhafazakar bir grup tarafından düzenlenen yürüyüşü protesto etti.

Belediyenin geçen Haziran ayında yapılan başvuruyu kabul etmesinin ardından Super Happy Fun America isimli bir grup tarafından düzenlenen yürüyüşte, "LGBTİ'ye H'nin de eklenmesini istiyoruz" şeklinde sloganlar atıldı.

The Guardian'ın aktardığına göre yürüyüşe katılan yaklaşık 200 kişiyi yüzlerce polis korurken, protestocular yürüyüşçülere, "Nazi pislikler" diye bağırdı. Yürüyüş sırasında Emerson Üniversitesi öğrencileri, "Eşcinsel olun" ve "Heteroseksüel onur yürüyüşüne ihtiyaç yok" şeklinde pankartlar açtı. Üniversitenin LGBTİ öğrenci grubunun başkanı yayınladığı açıklamada yürüyüşe, "anormal" dedi.

Yürüyüşü organize eden John Hugo, belediye binasının önünde LGBTİ karşıtı olmadığını ifade etse de, "Okullarda LGBTİ ile ilgili şeyler öğretilmesi" ve "çocukların eşcinsel olması" konusunda şikayetlerde bulundu. Hugo ayrıca Boston belediye başkanını eleştirerek, "Marty Walsh bugün burada sadece 20 kişi olacağını söylemişti.  Sadece anlayışsız değil, saymayı da bilmiyor" dedi.

Boston polisi yürüyüş sırasında çoğu karşı protestocu 36 kişinin gözaltına alındığı ve dört memurun yaralandığını belirtti. ABD Demokrat Temsilciler Meclisi üyeleri Alexandria Ocasio-Cortez ve Ayanna Pressley, yürüyüşü protesto ederken gözaltına alınanların kefaleti için para toplayan bir internet sitesinin adresini paylaştı.

Super Happy Fun America isimli organizasyonun internet sitesi heteroseksüel bireylerin ABD'de en sert biçimde baskıya maruz kalan grup olduğunu iddia ediyor.