Gündem

Boşanma aşamasında olduğu eşini öldüren polis memuru için haksız tahrik indirimi istendi

Cumhuriyet Savcısı'nın mütalaasını açıklamasının ardından, tarafların savunmalarını yapmaları için duruşma ertelendi

17 Ekim 2019 17:57

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, boşanma aşamasındaki eşi Elif Yavuz'u silahla vurarak öldüren polis memuru İbrahim Yavuz'un yargılandığı davada, savcı 'maktulün sadakat yükümlülüklerine aykırı davranışlarda bulunduğu' iddiasında bulunarak haksız tahrik indirimi yapılmasını istedi.

Geçen yıl Körfez Güney Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Koceli'nde bir polis merkezinde görevli olan polis memuru Yavuz, boşanma davası açan eşi Elif Yavuz'u çocuklarının gözü önünde, tabanca ile 2 el ateş ederek öldürdü. Olaydan sonra teslim olan şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yavuz hakkında 'eşini kasten öldürdüğü' iddiası ile açılan davaya Kocaeli 3. Ağır Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmada mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, sanığa ağırlaştırılmış müebbet cezası verilmesini talep ederek, 'henüz ayrılık ya da boşanma kararı verilmemiş durumdayken maktulün sadakat yükümlülüğüne aykırı davranışlarda bulunmuş olması' nedeniyle haksız tahrik indirimlerinin uygulanmasını istedi.

Mahkeme heyeti Yavuz’un tutukluluk haline karar vererek, tarafların mütalaa karşısındaki savunmalarını yapmaları için duruşmayı erteledi. (DHA)