Gündem

Bodrum Belediye Başkanı Aras: Bodrum’a bir deli lazımdı, o da geldi

CHP'li Aras, izinsiz ve ruhsatsız yapılaşmaya karşı seferberlik başlattı

27 Mayıs 2019 07:31

Bodrum’da kaçak, izinsiz ve ruhsatsız yapılaşmaya karşı seferberlik başlatan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız. Arı kovanına çomak sokacağız” dedi. İmar Barışı konusunda yapılan yanlışların Bodrum'u teslim almak üzere olduğunu söyleyen Aras, "Kasabaya bir deli lazımdı, o da geldi" ifadesini kullandı.

Zekeriya Albayrak'ın haberine göre, 1 Nisan'da göreve gelen CHP'li Belediye Başkanı Aras, kaçak yapılaşmayla mücadele başlattı. "Eğer Bodrum'un yağmalanmasına, talan edilmesine izin verirsek, o zaman görevimizi yapmamış, suiistimal ve ihmal etmiş oluruz" diyen Aras, "Bodrum'un değerleri için, avazım çıktığı kadar bağırmayı planlıyorum. Bodrum'da iki katlı otellerin yerine 5,6 katlı oteller yapılmaya başlandı. Bu kadar da fütursuzluk olmaz. Arkasında en güçlü sermaye grubu da olsa, bir gecekondu da olsa, kaçak olduğu tespit edilen tüm yapılara gereken müdahaleyi yapacağız" diye konuştu. Ara, "İmar barışı maalesef imar yarışına ve ihanete dönüştü. Kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız" dedi.

İzinsiz ve kaçak yapılaşmanın devam etmesi halinde turizm cenneti Bodrum'un önümüzdeki üç yıl içinde yaşanamaz bir yer haline geleceğini  söyleyen Başkan Aras, “Böyle giderse Bodrum elektriksiz, susuz kalacak. Bu nüfusa altyapı hizmeti yetmeyecek. Hatta belediye, çöp toplamaya bile yetişemeyecek” sözleriyle tehlikenin boyutlarına dikkat çekti.