Dünya

BM: Türkiye'nin operasyonunun başlangıcından bu yana 100 binden fazla insan evlerini terk etti

11 Ekim 2019 20:04

T24 Dış Haberler

Birleşmiş Milletler: Türkiye’nin Suriye’de gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekâtı’nın başlangıcından bu yana 100 binden fazla kişinin evlerini terk ettiğini duyurdu.

Operasyonun ‘insani etkilerinin çoktan hissedilmeye başladığını’ kaydeden BM açıklamasında, “Tahmini 100 bin kişi evlerini terk etti. Çok sayıda kişi komşu kentlere sığınırken, Haseke ve Tel Tamer'deki sığınma merkezlerine akın edenlerin sayısı da artıyor” dendi.

Skynews’ün haberine göre de, Dünya Gıda Programı Resulayn ve Tel Abyad’da ‘gerilimin artmasının’ ardından bölge sakinlerinin sahip oldukları şeyleri araçlara yükleyerek ya da yaya olarak bu kasabaları terk ettiğini  kaydetti.

Uluslararası Kurtarma Komitesi (IRC) de perşembe günü Türkiye’nin Suriye’de başlattığı son askeri harekâtın ardından, son 24 saatte kuzey Suriye’de 64 binden fazla kişinin evlerinden ayrıldığını açıklamıştı. IRC’nin Orta Doğu İletişim Direktörü Misty Buswell tarafından yapılan açıklamada, harekâtın sürmesi halinde 300 bin kişinin evini terk etmesinin olası olduğu kaydedilmişti.