Eğitim

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres: "Küresel bir eğitim kriziyle karşı karşıyayız"

"Eğitim, sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği hakkında bilgi de içermelidir"

14 Ağustos 2019 13:28

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterrres, 12 Ağustos Uluslararası Gençlik Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, küresel anlamda eğitimin yetersizliğine vurgu yaptı. Guterres, “Küresel bir eğitim kriziyle karşı karşıyayız” dedi.

BirGün’ün haberine göre, BM Genel Sekreteri Gutteres, günümüzde eğitim veren okulların, gençlere ihtiyaç duyduğu teknolojik donanım ve becerileri verecek yapıya sahip olmadığını söyledi. Guterres, günümüzde verilen eğitimin öğrencilere öğrenmeyi öğretmediğini, öğrencilerin nasıl öğreneceklerini de öğrenmek zorunda olduklarının altını çizdi.

Uluslararası Gençlik Günü nedeniyle genç işsizler konusu da gündeme alırken, BM Genel Sekreteri Guterres bildirisinde, “Günümüzde eğitim bilgi, yaşam becerileri ve eleştirel düşünceyi birleştirmelidir. Eğitim, sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği hakkında bilgi de içermelidir. Öğrencilere cinsiyet eşitliği, insan hakları ve barış kültürü de öğretilmelidir. Tüm bu unsurlar, gençlerle olan ilişkimizi arttırmak için Birleşmiş Milletler Gençlik 2030 hedeflerine dâhil edilmiştir” cümlelerine yer verdi.