Gündem

Bir vatandaş, MHP'li Enginyurt'a, "Burada siyaset yapamazsın" diye tepki gösterdi, elinden mikrofonu almak istedi

MHP'li vekil yaşananlara, "Orada tahrik edilmek istendi, provokasyon yapılmak istendi" diyerek tepki gösterdi

28 Aralık 2019 10:27

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Almanya’da katıldığı hemşeri gecesinde ‘Cumhur ittifakı’nı neden desteklediklerini anlattığı sırada bir vatandaş, "Burada siyaset yapamazsın" diyerek elindeki mikrofonu almak istedi. Enginyurt, olayı ‘komplo ve provokasyon’ olarak niteledi.

Hürriyet’e konuşan Enginyurt, Almanya’da yaşanan olaya ilişkin şunları söyledi:

“Ben konuşma yaparken biri yanıma geldi. Tezgah kurulduğu belli. ‘Burada siyaset yapamazsın’ dedi. Ben de dedim ki, ‘Ben milletvekiliyim, siyaset yapmayacağım da ne yapacağım.’ Milletvekili ne yapacak siyaset yapmayıp da. Niyet belli, tezgâh kurulmuş. Olaya zaten vatandaşlar da tepki gösterdiler. Misafiri olduğumuz hemşerilerimiz bize destek verdiler.”

“Biz de olgunluk gösterdik, tatsızlık olmasın diye konuşmamızı tamamlayıp indik. Orada tahrik edilmek istendi, provokasyon yapılmak istendi. Bu meczup da zaten oradan uzaklaştırıldı. Sonra biz programımıza devam ettik. Olayın komplo, provokasyon olduğu apaçık ortada. Niyet belli, Cemal Enginyurt farklı bir tepki göstersin gündem belirlensin diye tezgâh kurulmuş, ama biz oyunlarına gelmedik.”