Kültür-Sanat

"Bir Umutlu Yürüyüş Nezihe Meriç Sempozyumu" 6-7 Aralık'ta Nilüfer Nazım Hikmet Kültürevi'nde

Sempozyumun açılış konuşmasını Ayfer Tunç, kapanış konuşmasını İnci Aral gerçekleştirecek

04 Aralık 2019 17:46

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü tarafından yıl boyunca düzenlenen "Yılın Yazarı Nezihe Meriç" etkinlikleri, 6-7 Aralık tarihlerinde Nâzım Hikmet Kültürevi'nde düzenlenecek "Bir Umutlu Yürüyüş Nezihe Meriç Sempozyumu" ile sona erecek.

Sempozyum, 6 Aralık Cuma akşamı Nâzım Hikmet Kültürevi’nde Ayfer Tunç’un yapacağı açılış konuşması ile başlayacak. “Çavlanın İçinden Sessizce” isimli oturumla başlayacak olan sempozyumda, Turhan Günay’ın başkanlığını yapacağı oturuma Özge Şahin, Murat Yalçın ve Leyla Ruhan Okyay katılacak.

Nezihe Meriç'in hikâyelerinden okumaların yapılacağı ve sempozyum için özel olarak hazırlanan 'Varım Diyorum İnanmalısınız' adlı müzikli okuma Ebru Nihan Celkan yönetiminde ve Barış Gönenen, Emel Çölgeçen ile Şebnem Köstem'in sunumuyla gerçekleştirilecek. 

7 Aralık Cumartesi günü sempozyum kapsamında 4 ayrı oturum gerçekleştirilecek. “Bozbulanık ile Başlayan Öykü Yolculuğu” isimli ilk oturumda Nursel Duruel başkanlığı üstlenirken, Ayşe Sarısayın, Birsen Ferahlı, Sevengül Sönmez ve Ayşen Işık da konuşmacı olarak katılacak. Atilla Birkiye'nin başkanlık yapacağı “Korsan Çıkmazı’ndan Günümüze: Nezihe Meriç’in Romancılığı” isimli ikinci oturumda Faruk Şüyün, Hakan Akdoğan ve Semiramis Yağcıoğlu konuşmacı olarak yer alacak. “Nezihe Meriç’in Anlatı Evreni” isimli üçüncü oturumun başkanlığını Deniz Yüce Başarır üstlenirken, konuşmacı olarak da Onur Bütün ve Nahit Kayabaşı etkinlikte yerini alacak. 

"Bir Umutlu Yürüyüş Nezihe Meriç Sempozyumu" ile eş zamanlı olarak 'Öykülerin Nezim’i' başlıklı otobiyografik sergi de izleyiciyle buluşacak.

Sempozyumun kapanış töreni 7 Aralık akşamı saat 18.00'de İnci Aral'ın sunumuyla gerçekleştirilecek. "Yılın Yazarı Öykü Ödülü" töreninin de gerçekleştirileceği sempozyumda öykü seçkisi, bildiri kitabı ve yılın içinde düzenlenen etkinliklerin bir özetinden oluşan "Yaratıcılığın İzinde" kitabı da bedelsiz olarak katılımcılara dağıtılacak. 

Etkinlikle ilgili detaylara ulaşmak için tıklayın