Gündem

Bir oyuncu hayatını kaybetmişti; Beyazıt’taki çatışmaya ilişkin ilk ifadeler ortaya çıktı

Çatışma öncesi emniyete 20’ye yakın başvuru yapılmış

27 Mayıs 2022 12:24

İstanbul Beyazıt’ta 23 Mayıs’ta iki grup arasında silahlı çatışma çıktı, çatışmada bir kişi polisin belinden silahı alıp ateş etti, olayda Azerbaycanlı oyuncu Kamran Dadashzade yaşamını yitirdi. Çatışmaya ilişkin ilk ifadeler ortaya çıktı.

Halk TV’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre, 23 Mayıs’ta yaşanan çatışmanın bir tarafında, Polat ve Kerim Öztürk kardeşler yer aldı. İki kardeş, 1994’te baba Ayhan Öztürk’ün 2 ortağı ile kurduğu Öztürk Tekstil ve Deri ŞTİ’nin sahibi konumunda. Çatışmanın diğer tarafında ise, Öztürk kardeşlerin dükkâna komşu 8-9 dükkânın sahibi olan Korkular Ailesi üyeleri ile akrabaları olan Yeşildağ ve Demir ailesi mensupları yer aldı.

İddiaya göre Korkular kardeşler, 4 yıl önce ABD’den dönen Öztürk kardeşlere “Ya dükkanınızı bize satın ya da buradan gidin” diyerek baskı kurmaya çalıştı. yaşananlar nedeni ile emniyete ve savcılıklara 20’ye yakın başvuru yapıldı. Yaşanan darp ve tehdit olayları ile ilgili Öztürk kardeşleri ve çalışanlarının açtığı davalar oldu.  Kerim Öztürk (24), beraberindeki 3-4 kişi ile işyerine gelen Mustafa Korkular’ı silahla yaraladı. 5 ay kadar tutuklu kalan Öztürk 3 ay önce tahliye oldu. 

Kerim Öztürk, çatışmadan kısa süre önce sokakta yaşanan hareketliliğe ilişkin özetle “Bizim dükkanın hemen önünde daha önce husumet yaşadığımız kişilerin toplanmaya başladığını gördük. Alarm sistemi ile polise haber verdik. Ağabeyim Polat Öztürk de emniyeti aradı. 2 polis geldi. Polisler bize, dükkandan çıkmamamızı söyledi. Biz de denileni yaptık. Ancak saat 10.00 sıralarında iş yerinde bulunduğumuz esnada silah sesleri gelmeye başladı. Ben de ruhsatlı tabancamla dışarı doğru rastgele ateş açtım” dedi.

Polat Öztürk (28) ise emniyet ifadesinde “Bu kişiler ile aramızda husumet var. Dükkanımıza çökmeye çalışıyorlar. 20’ye yakın şikayetimiz söz konusu. Olaydan önce, karşı taraftan biri, bize yönelik ‘Ya siz öleceksiniz ya biz’ diyerek tehdit etti. Olayların fitilini ateşleyen kişi ise Gürsel Korkular oldu. Bu kişi, biz olay sonrası kelepçeli yerde yatar vasiyette bekletildiğimiz esnada polisi aşarak bizleri darp etti” şeklinde ifade verdi.

Cuma Korkular’ın yanı sıra Mustafa, Mahmut, Gürsel, Yasin ve Enes Korkular’ın da olduğu çok sayıda kişi, kendilerine yönelik suçlamaları kabul etmedi. Bu kişiler, aralarında husumet bulunan Öztürk kardeşlerin kendilerini küfrettiklerini öne sürdü.

TIKLAYIN | Beyazıt'ta iki grup arasında çatışma çıktı; polisin belinden silahı alıp ateş etti

TIKLAYIN | Beyazıt’taki çatışmada yaralanan oyuncu hayatını kaybetti