Gündem

Binlerce Suriyeli sınıra dayandı; Cilvegözü Sınır Kapısı giriş-çıkışlara kapatıldı

30 Ağustos 2019 18:42

İdlib'te toplandığı bildirilen kalabalık bir grubun Cilvegözü Sınır Kapısı'nın karşısındaki Bab-El Hava'dan Türkiye'ye geçmeye çalışmasının ardından Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı giriş-çıkışlara kapatıldı. Bu gelişmelerin ardından Suriye yönetimi İdlib'de ateşkes ilan etti

Rusya ve Suriye ordusunun saldırılarının ardından Türkiye sınırına dayanan binlerce Suriyeli, ülkeye girmek istedi. Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı ise güvenlik amaçlı ikinci bir emre kadar giriş ve çıkışlara kapatıldı.

Sınıra takviye kuvveti gönderildi

Suriye'de devam eden bombalı saldırılardan kaçan binlerce Suriyeli Türkiye sınırına dayanınca bölgeye asker ve polis birlikleri kaydırıldı. Bölgede geniş güvenlik önlemi devam ediyor.

Suriye yönetimi İdlib'de ateşkes ilan etti

Rusya Savunma Bakanlığı, İdlib Gerginliği Azaltma bölgesinde Suriye yönetiminin ateşkes ilan ettiğini bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Suriye yönetimi askeri birliklerinin, yarın itibarıyla tek taraflı olarak Suriye'nin İdlib bölgesinde ateşkes ilan ettiği duyuruldu.

Açıklamada, "Rusya Tarafları Uzlaştırma Merkezi, durumu istikrara kavuşturmak için Suriye ordusunun 31 Ağustos 06.00 itibarıyla, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde tek taraflı olarak ateşkes ilan etmesi konusunda anlaştı" ifadelerine yer verildi.