Koronavirüs

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara: Aşı, otomobile binip bir yere gitmekten 100 kat daha güvenli

"Aşıların eczanelerde satılması en iyi ihtimalle 1,5-2 senede olur"

31 Aralık 2020 00:53

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü'nden Prof. Dr. Ateş Kara, Koronavirüs aşılarının güvenilirliğini anlatırken, aşıların otomobile binip bir yere giderken aldığımız riskten 100 kat daha güvenli olduğunu söyledi.

CNN Türk'te Tarafsız Bölge programına konuk olan Kara, bu sabah Çin'den Türkiye'ye getirilen Koronavirüs aşılarına ilişkin açıklama yaptı.

Koronavirüs aşılarının Sağlık Bakanlığı'na bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbı Cihaz Kurumu tarafından test edileceğini anlatan Ateş Kara, aşıların yakın dönemde eczanelerde satılmasının beklenmediğini belirtti.

"Aşıların eczanelerde satılması en iyi ihtimalle 1,5-2 senede olur"

Kara, "Dünyanın talebi çok fazla. Çin'in üreteceği inaktif aşı üretimi 500 milyon doz civarında. Aşıların eczanelerde satılması en iyi ihtimalle 1,5-2 senede olur" dedi.

Aşıların güvenilirliğine ilişkin kritik bir benzetme yapan Prof. Dr. Kara, "Eğer siz bugün otomobile binip herhangi bir yere gidiyorsanız aşı ondan 100 kat daha güvenli. Otomobille giderken aldığımız riskten 100 kat daha güvenli. Bu da en riskli aşıyla ilgili bir durum" ifadelerini kullandı.