Kültür-Sanat

Beş genç kadın sanatçı Girl Power sergisinde buluşuyor

Girl Power, 17-21 Kasım 2019 tarihleri arasında [mecra] salon’da görülebilir

13 Kasım 2019 09:44

Çarpıcı üretimleri ile dikkat çeken beş genç kadın sanatçıyı buluşturan Girl Power, gücünü birlik ve kolektivizmden alan eserler ile [mecra] salon’da açılıyor. 

İlk seride Nazlı Karaturna, Kübra Su Yıldırım, Aylin Kutku, Simay Bahçıvan ve Gözde Gürel'in dijital eser ve resimlerini bir araya getiren sergi, ilerleyen aylarda farklı temalar ve tekniklere odaklanarak devam edecek. Girl Power, 17-21 Kasım 2019 tarihleri arasında [mecra] salon’da görülebilir.

Serginin küratörlüğünü Güneş Babür üstleniyor.

Aylin Kutku

30 Temmuz 1997 yılında Baküde doğdu. 2 yıllık atölye eğitiminden sonra Kocaeli Üniversitesinde Heykel bölümünde eğitimi devam etmekte. Bir ayağı hâlâ İstanbul'da olmasıyla beraber sinema ve reklam sektöründe dekor ve kostüm asistanlığı ile ilgilendi. Kağıt üzerine akrilik boya ile albüm, afiş kapakları ve kolaj tasarımları yapıyor.Hobi olarak analog fotoğrafçılığı ile de ilgileniyor. ‘’Sanrı Zine’’ adlı fanzin de ve kolektif sergilerde işleri bulundu.

Gözde Gürel

1992 İstanbul doğumluyum. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik lisansımı tamamladıktan sonra yaklaşık 1 yıl reklam sektöründe çalıştım. Bunun yanında 2015’ten beri kendi serbest illüstrasyon ve resimlerimi üretmekteyim. Bu zamana kadar biri galeri sergisi olmakla beraber birçok kolektif sergide katılımcı olarak bulundum.

Kübra Su Yıldırım

Kafaless, cok yakın tarihlerde İstanbul’da dünyaya geldi. Kendi gerçekliğini yaratıyor ve dünyaya bir pencere daha ekliyor. Nefes alıp verme konusunda istikrarlı bir mücadeleyi hedefleyen Kafaless, bu mücadeleyi tüm nüanslarıyla aktarma çabasında.

Nazlı Karaturna

Nazlı Karaturna 1998 yılında Antalya'da doğdu, küçük yaşlarından itibaren resim çizmeye ilgi duydu. İlkokulda çeşitli yarışmalarda ödül aldı ve 13 yaşında ilk kişisel resim sergisini açtı. Lisenin son senesinde buğday tarlalarına bakan bir şehirlerarası yolculukta güzel sanatlar okumak istediğine karar verdi ve ilk kez bu alanda akademik eğitim almak üzere bir atölyeye başladı. Hayatını değiştiren bu kararla beraber 2016'da Anadolu Üniversitesi Heykel Bölümüne başladı. 18 yaşındayken gezdiği Andy Warhol sergisinin ardından baskı resime ilgisi başladı ve hâlâ süren Anadolu Üniversitesi Baskı Sanatları bölümüne geçiş yaptı, serigrafi ve ilustrasyon alanına yöneldi. Istanbul, Eskişehir ve Roma'da karma ilustrasyon sergilerinde yer aldı. 2018'de Sub Press yayınevinden ilk sanatçı kitabını çıkardı. Aynı sene vokalini ve beste yazarlığını yaptığı müzik projesi Blank Zero isimli grubun 8 bestelik ilk albümü "Blue Days" çıktı. 2019'da Filled By Miles isimli bir müzik projesinde 2 bestesini yayınladı. Hâlâ aktif olarak üretmeye devam ediyor.

Simay Bahçivan

1996 yılında İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. 2013 yılında güzel sanatlara hazırlık eğitimine SaltSanat’ta başladı. 2015 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Grafik bölümünde eğitimine başladıktan sonra yine aynı atölyede Günal Salt’ın asistanlığını yaptı. 2017 yılında MÜGSF 7. Trienal’ de ve X International Triennial of Eco-Poster the 4th Block 2018’ de yer aldı. 2018’ de California College of the Art’ ın Marmara Üniversitesi GSF ile yaptığı Locality&Global Discourse projesine katıldı. Üniversite eğitimine halen devam etmektedir.