Gündem

"Berat Albayrak'ın istifa metni kanal kanal dolaşmış, yayımlanmamış"

12 Kasım 2020 07:59

CHP'li Ankara Milletvekili Murat Emir, Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Havuz medyasından istifayı yayınlayacak bir kanal arandı, bulunamadı. Twitter'ı da çökertilen Albayrak, son çare Instagram'ı kullandı" iddiasında bulundu.

Berat Albayrak'ın istifa metnini önce Anadolu Ajansı'na (AA) gönderdiğini söyleyen Emir, AA'nın istifa metnini yayımlamadığını belirtti. Albayrak'ın, AA'nın istifa mektubunu yayımlamayınca kendi kanalı A Haber'e gönderdiğini kaydeden Emir, A Haber'in de mektubu yayımlamadığını söyledi.

Emir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları ifade etti:

"Havuz medyasından istifayı yayınlayacak bir kanal arandı, bulunamadı. Twitter'ı da çökertilen Albayrak, son çare Instagram'ı kullandı. O da sansürü tatmış oldu."

TIKLAYIN - Gazeteler, Albayrak’ın ‘affedildiği’ haberini duyururken istifa açıklamasına yer vermedi

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, damadı Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifasını kabul etti. İstifa, Albayrak'ın açıklamasından 27 saat sonra, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan paylaşılan "Görevden af talebi kabul edilmiştir" ifadesiyle onaylandı.

Türk lirasının tarihsel rekorlarla değer kaybetme sürecinin ekonomi yönetiminde yarattığı sarsıntı sürüyor. 16 ay önce göreve getirilen Merkez Bankası Başkanı'nın cuma gece yarsı görevden alınarak yerine Naci Ağbal'ın göreve getirilmesinden yaklaşık 36 saat sonra Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa eden Berat Albayrak'ın 'görevden af talebi', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildi.

27 saat sonra kabul edilen istifanın ardından bakanlığa Lütfi Elvan atandı. 

TIKLAYIN | Berat Albayrak'tan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Lütfi Elvan atandı

TIKLAYIN - Cumhurbaşkanı Erdoğan, damadı Berat Albayrak'ın istifasını 27 saat sonra böyle onayladı: Af talebi kabul edildi!

TIKLAYIN - Berat Albayrak kimdir, Hazine ve Maliye Bakanlığı döneminde neler oldu?

TIKLAYIN - Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak, Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa etti: 'At izi it izine karıştı, Cenabı Allah sonumuzu hayreylesin!'

TIKLAYIN | Medya Ombudsmanı Bildirici: Penguen medyasını saatlerdir susturan muktedirler, fena çuvalladı

TIKLAYIN | Televizyonlar Berat Albayrak'ın istifa haberini veremeyince 'penguen' sosyal medyaya geri döndü!

TIKLAYIN | RTÜK üyesi Taşçı: 1780 radyo ve televizyondan beşi Albayrak'ın istifa ettiği haberini verdi, bu gazeteciliğin bittiğinin resmi