Gündem

BBP Genel Başkanı Destici'den KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'ya: Hain ve kahpe sözlerin sahibi, sözde cumhurbaşkanı

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı

14 Ekim 2019 00:41

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın "acilen azledilmesi gerektiğini" söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili sözlerine tepki gösteren BBP Genel Başkanı Destici, “Hain ve kahpe sözlerin sahibi KKTC'nin sözde cumhurbaşkanının artık ne Türkiye, ne Türk milleti ne de Kıbrıs Türk halkı nezdinde bir itibarı ve meşruiyeti kalmamıştır. Bir an önce ya istifa etmeli ya da azledilmelidir” dedi.

TIKLAYIN - KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı: Barış Pınarı desek de akan su değil kandır

Türkiye’nin Suriye'nin kuzeydoğusuna düzenlediği ‘Barış Pınar Harekâtı’na ilişkin sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulunan Akıncı, “1974'te biz adına Barış Harekatı desek de bu bir savaştı ve akan da kandı. Şimdi Barış Pınarı desek de akan su değil kandır” ifadesini kullanmıştı. Akıncı'ya, başta hükümet kanadından olmak üzere Türkiye'den siyasetçiler sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay,  Akıncı'nın paylaşımı için "Tarih bilinci ve bilgisi yoksun bir açıklamadır" yorumunda bulundu.