Magazin

BBG ile hafızalara kazınmıştı: "Doğa Bey" kripto uzmanı oldu

21 Temmuz 2022 16:41

2000’lere girerken televizyonda reality show çılgınlığında zirvedeki programlardan biri olan Biri Bizi Gözetliyor (BBG) ile hafızalara kazınan "Doğa Bey" lakaplı Doğa Sülen kripto uzmanı oldu.

'Biri Bizi Gözetliyor, 'Dokun Bana' ve 'Beni Takip Et' gibi unutulmaz yarışmalarla izleyici karşısına çıkan ve hafızalarda yer edinen Doğa Sülen, şimdi İstanbul’da yaşayıp eğitmenlik yapıyor ve reklam sektöründe danışmanlık hizmeti veriyor:

Hürriyet'ten Eda Solmaz'ın "BBG teklifi nasıl geldi? Doğa Bey imajını nasıl çizdiniz?” sorusunu şöyle yanıtladı:

“Ankara’da radyo lisansı bulunan şirketleri almalarına aracılık ediyordum. Bu satış işlemlerinde yaklaşık 12 yıl çalışacağım Senkron TV yetkilileri ile tanıştım. Sektöre girmem için iş teklif ettiler. BBG’nin ilk sezonunda time code editörü olarak işe başladım. ‘Dokun Bana’nın da hazırlıkları başlamıştı. Programın İngilizce yapım el kitabından yarışmacılar için program kurallarını yazma görevi bana verilmişti. Format gereği ekranda yer alacak hakemlere ihtiyaç vardı.

Bu görev benim oldu. Sunucumuz Acun Ilıcalı’ydı. Bir anda bilinen bir ekran karakteri haline geldim. BBG, 2. sezonu başladı ve yapımcılar adına kararları açıklayan birinin olması fikri beni yeniden ekrana taşıdı. Ekranda çizdiğim duygularından arınmış, reyting en yükseldiği yerde ağır açıklama temposuyla gerilimi arttıran tarz ortaya çıktı. Açıkçası zarfı açtığımda milyonlarca kişinin beklediği sonucu açıklamak çok keyifliydi.”