Spor

Bayern Münih kaldığı yerden devam ediyor; Schalke'ye de gol yağdırdı

19 Eylül 2020 00:12

Almanya'da son 8 yılın şampiyonu Bayern Münih, yeni sezonun açılış maçında Schalke 04'e gol yağdırdı. Bavyera ekibi, Serge Gnabry'nin hat-trick yaptığı maçtan 8-0 galip ayrıldı.

Maçta gol perdesi henüz 4. dakikada açıldı. Gnabry, Kimmich'in asistini ceza sahası ön çizgisi yakınından ağlarla buluşturdu ve Bayern Münih'i 1-0 öne geçirdi.

19. dakikada Thomas Müller'in asistini Leon Goretzka, ceza yayı içinden ağlara gönderdi. Geçen sezonu gol kralı olarak tamamlayan Robert Lewandowski, kazanılan penaltı atışını 31. dakikada gole çevirdi: 3-0.

İlk yarıyı 3-0 önde tamamlayan Bayern Münih, 47. dakikada Serge Gnabry ile 4-0'ı buldu. 2 dakika sonra Gnabry, hat-trick'ini tamamladı ve yeni transfer Leroy Sane'nin asistinde affetmedi: 5-0.

70. dakikada klas bir gol geldi. Robert Lewandowski, Ozan Kabak'tan sıyrılıp rabona asistini yaptı. Thomas Müller, penaltı noktası yakınından gelişine sert vurdu ve skoru 6-0 yaptı.

Bayern Münih ile çıktığı ilk lig maçında iki asist yapan Leroy Sane, 71'de skoru 7-0 yaptı. Kimmich'in uzun pasında bir anda defansın arkasına sarkan Alman oyuncu, kaleciyi avladı.

17 yaşındaki Jamal Musiala, 72'de Gnabry'nin yerine oyuna girerken; 81'de takımının 8. golünü kaydetti.