Yaşam

Bateri 'challenge': 60 yaşındaki baterist, 160 saat aralıksız çalmak için rekor denemesine başladı

Baterist Oktay Kızılkaya, vatandaşları rekor denemesinde kendisini dinlemeye çağırdı

21 Eylül 2019 11:19

Mersin'de baterist Oktay Kızılkaya, daha önce kendisine ait olan "en uzun süre aralıksız bateri çalma" rekorunu yeniden elde etmek için 160 saatlik rekor denemesine başladı. 

2003 yılında 42 saatle sahibi olduğu ancak Kanadalı bir sanatçının 134 saat 5 dakikaya yükselttiği "en uzun süre aralıksız bateri çalma" rekorunu 160 saate çıkarmayı hedefleyen Kızılkaya, Mezitli Belediyesinin Avrupa Hareketliliği Haftası etkinlikleri kapsamında sahil bandında bulunan Side Harabesi'nde davul çalmaya başladı. 

"48 saate bir 2 saat molamız var"

Kızılkaya, "Şuandaki rekor denememizi kayıt altına alıp süreç sonunda raporla Guinnes'e göndereceğiz. Oradan gelecek belge bizim onur belgemiz olacaktır. Müzik sektörümüzde böyle rekor denemesinin olması güzel bir şey. İsterim ki, her arkadaşımız kendi enstrümanıyla bu tür girişimlerde bulunsun. Zorlu bir süreç. Uykusuzlukla mücadele edeceksiniz. 48 saatte bir 2 saat molamız var. Stüdyo ortamında 100 saatin üzerini gördüm. Burası çok güzel. Bu rekoru kıracağıma inanıyorum" dedi.

Kızılkaya, vatandaşların kendisini dinlemeye gelmesini ve bunun kendisini motive edeceğini dile getirdi. Konuşmaların ardından Kızılkaya, 160 saatlik rekor denemesine başladı