Kültür-Sanat

Grev filminin galasına katılan Başak Demirtaş, La Casa de Papel dizisinin yıldızıyla fotoğraf paylaştı: Dertlerimiz de dileklerimiz de ne kadar ortak

La Casa de Papel dizisinde Lizbon karakterini canlandıran Itziar Ituño Martínez, yönetmenliğini Metin Yeğin'in yaptığı Grev filminde rol aldı

28 Ekim 2021 16:30

Beş yıldır Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, yönetmenliğini Metin Yeğin'in yaptığı Grev filminin galasına katıldı. Başak Demirtaş bugün sosyal medya hesabından filmin başrol oyuncuları arasında bulunan La Casa de Papel dizisinde Lizbon karakterini canlandıran Itziar Ituño Martínez ile çektirdiği fotoğrafı paylaştı.

Metin Yeğin'in senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği, 1910 yılında Bursa'da bir tekstil fabrikasında gerçekleşen ve kadın işçilerin örgütlediği bir direnişi anlattığı "Grev" filminin galası, 26 Ekim 2021 Salı günü akşamı Beykoz Kundura'da yapılmıştı.

Galaya katılanlar Başak Demirtaş, bugün sosyal medya hesabından filmin başrol oyuncusu Itziar Ituño Martínez ile çektirdiği bir fotoğrafı ”La Casa de Papel'in Lizbon'u, Itziar Ituño Martínez ile buluştuk. Ekranda göründüğünden de tatlı biri.  Gülümseyen gözlerle gülümseyen yüz ve sevgili Itziar ile dertlerimiz de dileklerimiz de ne kadar ortak...” notuyla paylaştı.

Osmanlı İmparatorluğu döneminde, 1910 yılında Bursa'da, tekstil işçisi kadınların yaptığı bir işçi grevini konu alan film, 29 Ekim Cuma günü vizyona giriyor. Senaristliğini ve yönetmenliğini  Yeğin’in üstlendiği filmde  Pelin Batu, Tansel Öngel, Nihan Aker, Orhan Alkaya, Murat Çidamlı gibi isimler de bulunuyor. Filmin sanat yönetmeni ise Mustafa Ziya Ülkenciler.