Gündem

Barış Yarkadaş’tan Kılıçdaroğlu’na çağrı: AKP’nin keyfi yasaklarına karşı açıktan bir mücadele verilmeli!

“Her yerden yasak haberi geliyor, sanatçılar, aydınlar, ressamlar, düşün insanları adeta boğuluyor!”

27 Mayıs 2022 10:06

Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş, birbiri ardına iptal edilen konser ve tiyatro oyunlarını hatırlattığı bugünkü yazısında, “Her yerden yasak haberi geliyor, sanatçılar, aydınlar, ressamlar, düşün insanları adeta boğuluyor!” diye yazdı.

 CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na, “bu keyfi yasaklara karşı güçlü bir tepki verme, direniş hattı oluşturma” çağrısında bulunan Yarkadaş, şunları kaydetti:

“Keza; CHP’li belediye başkanları da bu yasaklara karşı yönettikleri kentlerin meydanlarını kültüre, sanata, müziğe, resme ve festivallere açabilirler! Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel bunun ilk adımını attı ve konseri AKP’li belediye tarafından yasaklanan Niyazi Koyuncu’yu Kitap Fuarı’nın açılışına davet etti. Bu dayanışma örneği yaygınlaştırılmalı ve sanatçıların nefes alabileceği bir ortam yaratılmalıdır. Ama bir yandan da AKP’nin keyfi yasaklarına karşı açıktan bir mücadele verilmelidir! CHP’nin bunu yapabilecek gücü vardır!

CHP, geçmişte olduğu gibi bugün de sanata, sanatçıya sahip çıkmalı ve bu ülkenin 'hayat damarlarının koparılmasına' izin vermemelidir! Unutulmasın ki; büyük Atatürk’ün de işaret etiği üzere, ‘'Sanatsız kalmış bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir…' CHP Türkiye’nin karanlığa mahkûm edilmek istenmesine izin vermemelidir!”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.