Gündem

Barış Terkoğlu, Siemens'e açılan ve gizlilik kararı getirilen davayı yazdı: TCDD’nin aldığı 12 yüksek hızlı tren seti ihalesinde, ne olduysa, bilmeniz istenmiyor

04 Temmuz 2022 07:49

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, TCDD’nin Siemens’ten aldığı 12 yüksek hızlı tren seti ile ilgili iki çalışanının Siemens şirketine açtığı ve firmanın gizlilik kararı aldırdığı davaya dikkati çektiği bugünkü yazısında, “Ne olduysa, onu bilmeniz istenmiyor” notunu düştü.

Terkoğlu, bugünkü “Siz bunları hiç bilmemiş olun!” başlıklı yazısında iki Siemens çalışanının firmaya açtığı davayı yazdı. Söz konusu davaya neden gizlilik kararı getirildiğini araştıran Terkoğlu, çalışanların avukatının “Davalı tarafın, TCDD’nin zararına beyanda bulunacak şekilde gizlilik talebinde bulunduğunu” ifade etmesine dikkati çekti. Terkoğlu, Siemens’in avukatının da, “İncelediğimizde, müvekkilimin dışında dava dışı kurum ve kişilerle ilgili bilgilerin de yer aldığını tespit ettik. TCDD’nin iş bu davanın içine çekilmesi karşı tarafça yapılmıştır. Uyuşmazlık, işe iade davası olmaktan çıkarılmıştır” yanıtını verdiğini aktardı.

Anadolu Ajansı’nın “Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Siemens’e sipariş edilen toplam 12 YHT setinden sonuncusunun da Ankara’ya ulaştığını belirtti” haberini hatırlatarak davanın konusu hakkında fikir sahibi olmaya çalışan Terkoğlu, söz konusu trenler için düzenlenen ihaleye ilişkin ulaştığı bilgiler arasında, Siemens’in ihaledeki ortağının, medyada sürekli “beşli çete” diye anılan o beş şirketten biri olduğunu yazdı.

Terkoğlu edindiği ipuçlarını aktardığı yazısında, şunları kaydetti:

“İşte ‘gizli mahkeme’de, herkese açık tutanaklarda yazanlar bu kadar. TCDD’nin aldığı 12 yüksek hızlı tren seti ihalesinde, ne olduysa, onu bilmeniz istenmiyor. Bu nedenle işten çıkarılan çalışanların davasında, gizlilik kararı alınıyor. Ben de adliye koridorunda gezen herkesin görebileceğini anlattım zaten...”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.