Medya

Barış Terkoğlu: MHP'nin resmi sitesine "Gezi Parkı" yazıldığında 75 duyuru sizi karşılıyor, 58'i Gezi'yi öven ve destek veren açıklamalar

Terkoğlu, Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında yaptığı konuşmayı değerlendirdi

28 Ekim 2021 09:20

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, 4 yıldır tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala'nın "Gezi olaylarını finanse ettiği" iddiasıyla tutuklandığını, TCK'da "Sorosçuluk" diye bir suç olmadığını belirterek, "Yargı kulislerinden dinledim. Bir meslektaşı, Kavala’ya beraat kararı veren hâkimlerden birine “Neden ceza vermedin” diye sormuş. O da “Tek bir delil bile görmedim” demiş. Gezi’nin kaynağının Kavala olduğu, belli ki yaratılan bir efsane." diye yazdı.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, "Kavala, Soros’un kuryesidir. Kavala, Gezi Parkı olaylarının finansörü, azmettiricisi, kışkırtıcısıdır" sözlerine işaret eden Terkoğlu, "MHP’nin resmi sitesine, bugün “Gezi Parkı” yazıldığında, tam 75 duyuru sizi karşılıyor. 58 tanesi, ittifak öncesinde, Gezi eylemlerini öven, destek veren açıklamalar. İttifak sonrasındaki 17 tanesi ise Erdoğan’ın yanından Gezi’yi eleştiriyor. Bunu da Gezi’den beş yıl sonra yapmaya başlıyor.

Soros, adı üstünde paradan para kazanan bir kapitalist. Önce sosyalist rejimleri yıkmaya çalıştı. Ardından emperyal politikalara karşı kendi kurumlarını korumaya çalışan ulusal devletleri hedefine koydu. Sosyalistler ve ulusalcılar, bu nedenle “Sorosçuluk” ile nedeni anlaşılır bir siyasi mücadele verdi." ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...