Gündem

Barış Pınarı Harekâtı’ndan ilk şehit haberi

11 Ekim 2019 01:13

T24

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna düzenlediği Barış Pınarı Harekâtı’ndan ilk şehit haberi geldi. Milli Savunma Bakanlığı'ndan, Barış Pınarı Harekât bölgesinde 10 Ekim 2019 tarihinde çıkan çatışmada bir askerin şehit olduğu, üç askerin de yaralandığı açıklandı.

İhlas Haber Ajansı, saat 00.23'te harekât kapsamında hayatını kaybeden Ahmet Topçu’nun evine giden komutanlar ile Ankara Mamak’taki evde kurulan taziye çadırının haberini “Ankara'ya şehit ateşi düştü” başlığıyla duyurdu.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ve AKP Milletvekili Öznur Çalık da şehit haberini Twitter hesaplarında paylaşarak aileye ve tüm Türkiye’ye başsağlığı diledi. Milli Savunma Bakanlığı'ndan şehit haberi ile ilgili resmi bir açıklama yapılmazken; T24’ün ulaştığı bakanlık kaynakları ise konuyla ilgili bilgi vermeyi reddetti ve “Gerekli açıklamalar sitemizde yapılıyor, resmi açıklamalarımız onlardır” dedi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da konuyla ilgili Twitter hesabında şu açıklamayı yaptı: 

Milli Savunma Bakanlığı'ndan saat 02.22'de yapılan açıklamada, "Barış Pınarı Harekat Bölgesinde 10 Ekim 2019 tarihinde PKK/YPG’li teröristlerle çıkan çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır" dendi. Yaralıların kimliklerinin belirtilmediği açıklama, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz” diye sonlandırıldı.