Gündem

Barış Pınarı Harekâtı için tüm camilerde Fetih Suresi okundu

Barış Pınarı Harekâtı için tüm camilerde Fetih Suresi okundu

10 Ekim 2019 07:58

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye Milli Ordusu ile birlikte Suriye'de Fırat'ın doğusuna yönelik başlattığı 'Barış Pınarı Harekâtı için Çamlıca Camii de dahil olmak üzere ülke genelinde pek çok camilerde Fetih suresi okunup, dua edildi.

Çamlıca Camii'nde Fet,ih Suresi okunduğu sırada havadan görüntü alındı.

Erzurum'daki camilerde de sabah namazında Fetih Suresi okundu. Lalapaşa Camisi’nde Müftü Hasan Hüsnü Sula, "Seher vakitlerinde sabah namazları öncesinde ecdattan miras kalan Fetih Suresi okuma geleneğini devam ettirdik. Sabah namazı sonrasında eller semaya açılıp, yüce Mevla’ya yalvardık. Ordumuzun her türlü sıkıntıdan, beladan ve musibetten muhafaza edilmesi, muzaffer olabilmesi için eller Allah'a açıldı. Bugün Erzurum'da da her camide olduğu gibi müftülüğümüzün de iştirak etmiş olduğu Erzurum'un tarihi camilerinden olan Lalapaşa camisinde tüm cemaatimizin elleri Mevla’ya açıldı. Allah ordumuzu muzaffer eylesin diyerek gönülden dua ettik" diye konuştu.


TIKLAYIN - İşte Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik 'Barış Pınarı Harekâtı'nda son durum: Hava operasyonundan sonra kara harekâtı da başladı!